A bio zöldségek előnye, avagy biogazdálkodás Zabosfai szemmel

bio

Manapság egyre többet halljuk azt a kifejezést, hogy bio zöldség és az egészségtudatos táplálkozásra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk. A különböző alapanyagok azonban hatalmas utat járnak be addig, míg végül az asztalunkra kerülnek. Ezalatt gyakran különféle szerekkel kezelik őket, amelyeknek maradványai rajtuk maradhatnak és a szervezetünkre akár káros hatást is kifejthetnek. Itt kerülnek képbe a bio termények. De vajon mit is értünk ez alatt? Mi valójába a bio zöldségek előnye?

Mitől bio a bio?

Bár azzal sokan tisztában vagyunk, hogy a bio jó, de nem biztos, hogy mindig egyértelmű, hogy valójában mit is jelent ez a kifejezés. A bio zöldségek és gyümölcsök a termesztésük során nem kapnak olyan vegyszeres kezelést, amik a természetre vagy ránk, emberekre, káros hatással lennének. Termesztésükhöz kizárólag környezetbarát kezelőanyagokat használhatnak a termelők.

Fontos azonban kiemelni, hogy bármilyen zöldség vagy gyümölcs, ami bio elnevezést kapott, az nem a termesztési folyamat után lett bio, hanem pontosan annak módja miatt. Az ökológiai (bio) gazdálkodásnak erős szabályrendszere van, aminek betartása kell ahhoz, hogy ezek a termények biok lehessenek. A termelőknek többek között tilos a műtrágya alkalmazása vagy bármiféle szintetikus, toxikus anyagokat tartalmazó szerek használata.

Az engedélyezett szerek környezetbarátnak tekinthetőek, nem marad semmi hatásuk a növényen, és a mi szervezetünket se károsítják, valamint vízzel egyszerűen lemoshatók. Az ökológiai gazdálkodás esetében nem az érett gyümölcsöt vagy zöldséget vizsgálják meg, hanem magát a gazdálkodást kísérik figyelemmel, és a szigorú szabályok betartását ellenőrzik.

A Zabosfa bio zöldségeinek előnyei

A fentiek alapján sejthető, hogy ezek a termények egészségesebbek, jobbak számunkra. A bio gazdálkodás során több emberi erőforrásra van szükség, ami a boltokban az árakban lehet számunkra feltűnő. De hidd el, megéri a magasabb árat!

Kutatásokkal is alátámasztott érv lehet a bio zöldségek és gyümölcsök mellett, hogy a rendszeresen azokat fogyasztók szervezete ellenállóbb például a vírusok ellen. A bio zöldségek előnye továbbá, hogy megtartják magas vitamin- és ásványianyag-tartalmukat, azaz sokkal táplálóbb és minőségi tápanyagforrásnak számítanak.

Kijelenthető tehát, hogy a bio zöldségek fogyasztásával nemcsak magadat, hanem környezetedet is megóvhatod!

Ha ezek után Te is kipróbálnád a legnépszerűbb Zabosfai bio termékeket, akkor látogass el webáruházunkba!

Ha tetszik, amit olvasol, akkor kövess minket Facebookon és iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek