Bentó doboz magyar módra

Javában tombol az iskolaszezon, mi pedig lassan kifogyunk az iskolásunknak csomagolható ebédötletekből. A gyermekek gyakran rendkívül válogatósak, így a legutóbbi uzsonnás ajánlónk után az ebédre hoztunk nektek néhány gyerekbarát ötletet.

A hagyományos bentó doboz magyarosítása

A bentó doboz egy japán különlegesség. A dobozba csomagolt egytálétel tradicionálisan rizsből, zöldségekből, húsból vagy halféléből és valamilyen savanyúságból áll. Az egyes kategóriákon belül természetesen a japán édesanyák keleties ízekkel töltik meg a dobozt, ám ehhez nem feltétlenül kell ragaszkodnunk.

A bentó doboz különlegességét valójában nem is a tartalma, hanem azok kinézete adja. Az ételcsomag célja, hogy könnyen és gyorsan fogyasztható legyen az ebéd, emiatt pedig a zöldségektől a húsokig minden előre fel van szeletelve benne. A gyermekek számára is csalogató lehet, és akár a kevésbé kedvelt zöldségek fogyasztására is ösztönözheti őket. Ezt pedig nem mással éri el, mint hogy a változatos színek mellett változatos formák is megjelennek benne, akár magyaros ételekből is. Íme néhány tipp:

  • Vágjunk át hosszában majdnem teljesen egy virslit, majd fordítsuk ki és tűzzük össze a végét a fogpiszkálóval. Máris elkészült a szivecskénk.
  • A rizsgombócra helyezzünk különböző apróbb zöldségdarabokat, például borsót, amellyel akár arcot is adhatunk az ételünknek.
  • A különböző összetevők akár formára is vághatók. Használjuk bátran akár a süteményformákat is, és készítsünk vidámabbnál vidámabb formákat.

Miért csomagolj Te is bentó dobozt?

A bentó doboznak a magyar háztartásokban is számos előnye lehet. Nézzük most meg ezeket:

  • A doboz praktikus, rekeszes kialakításának köszönhetően az ételek egybe, de mégis elválasztva csomagolhatók. A válaszfalak megóvják a különböző összetevőket az összekeveredéstől.
  • A bentó doboz egyértelmű előnye a megjelenésében rejlik. A fedél felnyitásakor színes, ínycsiklandó látvány terül elénk, ami azonnal meghozza az étvágyunkat.
  • Az előre szeletelt életek és a praktikus elrendezésnek köszönhetően könnyen fogyaszthatóvá válik az ebéd.
  • A bentó doboz valódi különlegességet jelent a szürke hétköznapokban. Alapvető funkciója mellett a törődés és gondoskodás szimbólumává is válhat, hiszen az édesanyák valódi odafigyeléssel készítik el ezt a szeretetcsomagot.

Ugye Te is kedvet kaptál ezek után egy ízletes bentó doboz összeállításához? Szerezd be hozzá a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket a webáruházunkból.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, érdekességekre, akkor kövesd Facebook-oldalunkat!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek