Ezeket érdemes választani most a zöldség gyümölcs bolt kínálatából

A zöldség gyümölcs bolt választéka

Egy jó zöldség gyümölcs bolt egész évben változatos és friss idényterményekkel várja a vásárlóit. Vannak, akik egy helyen szeretnek megvenni mindent, ezért inkább a hiper- és szupermarketek kínálatából válogatnak, de szerencsére a kistermelői zöldség gyümölcs boltokra is egyre nagyobb szükség van.

Minden városba kell néhány kiemelkedő zöldség gyümölcs bolt

A zöldség gyümölcs bolt elérhető közelsége hatalmas előny a városi emberek számára. Akinek nincs saját kertje, ahol megtermelhetné az egészséges, értékes vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és fitotápanyagokban gazdag élelmiszereket, a termelői zöldség gyümölcs boltokban könnyedén be tudja szerezni őket. Erre pedig a mostani járványügyi helyzetben még nagyobb szükség van.

Az erős immunrendszer kialakításában a zöldségek és a gyümölcsök szerepe vitathatatlan

Egy korábbi cikkben már írtunk az immunrendszer erősítésének fontosságáról, illetve ezzel kapcsolatban a zöldségek és a gyümölcsök kiemelkedő szerepéről.

A jól felkészített immunrendszer segíthet bizonyos betegségek megelőzésében  és könnyebbé, illetve rövidebbé teheti a gyógyulási folyamatot is.

Természetesen a koronavírus ellen csak az otthon maradással és a társasági élet teljes kizárásával tudunk védekezni, de egy esetleges megfertőződés esetén az immunrendszerünk lesz az, ami segít megküzdeni ezzel a láthatatlan, mégis rendkívül veszélyes kórokozóval. Lássuk, hogyan!

Ezeket érdemes választani most a zöldség és gyümölcs bolt kínálatából

A jó hír az, hogy ezek az egészségünk szempontjából meghatározó mikro- és makrotápanyagok több zöldségben is kifejezetten nagy mennyiségben fordulnak elő.

A-provitamin

Elővegyülete az erőteljes antioxidáns hatású béta-karotin, ami elengedhetetlen az erős immunrendszerhez és hatékonyan csökkentheti a légutak gyulladásának kialakulását. A provitaminok olyan – vitaminaktivitás nélküli vagy alacsony vitaminaktivitású – vegyületek, amelyek a szervezetbe kerülve alakulnak át vitaminná*.

Forrása: brokkoli, sárgarépa, sütőtök, édesburgonya, piros kaliforniai vagy kápia paprika

C-vitamin

Kivételes szerepe van a fertőzésekkel és a gyulladásos állapotokkal szembeni védekezésben.

Forrása: brokkoli, paprika, paradicsom, káposztafélék, citrusok, kivi, bogyós gyümölcsök, petrezselyem

B6-vitamin

Erősíti a szervezetet, segít a fáradtság és a gyengeség leküzdésében.

Forrása: banán, burgonya, édesburgonya, sütőtök, gomba, borsó

E-vitamin

Kifejezetten a hörgők betegségeinek megelőzésében vagy kezelésében jelenthet segítséget.

Forrása: avokádó, zöldsaláta, gabonacsíra, dió, olívaolaj

Cink

Segít a fáradtság és a kimerültség leküzdésében, immunrendszer-erősítő hatású, illetve jó szolgálatot tesz a megfázásos, influenzás vagy egyéb vírusos fertőzésekből való felépülés időszakában.

Forrása: bab, magvak

Vas

Szintén elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Forrása: borsó, füge, sárgabarack

Fitotápanyagok és fitovegyületek

Még nem igazán ismertek, de annál nagyobb szerepük van az egészség és az erős immunrendszer kialakításában és megőrzésében, illetve a betegségek leküzdésében is kiemelkedő szerepet játszanak.

Forrásaik: a fentebb említett zöldségek és gyümölcsök. Egy jó zöldség gyümölcs boltban Ön megtalálja az összes olyan zöldséget és gyümölcsöt, amire az egé

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek