Február hónapban is étkezz egészségesen, idényterményekkel!

Február idényterményei

Az egészséges étkezés része a változatos zöldség- és gyümölcsfogyasztás, valamint a vitaminok rendszeres bevitele a szervezetbe. Az egészséges étkezésről korábban írt bejegyzésünkből még több érdekességet megtudhatsz a témáról. Az idénytermények környezetkímélő módon, közeli termelőktől érkeznek, ezért ideális esetben februárban is téli gyümölcsökből és téli zöldségekből vigyük be a szükséges vitaminokat és tápanyagokat! Február végére már érződik a tavasz szele, az első melegebb napokon már kezdenek hajtani az új év friss terményei.

Téli zöldségek februárban

A kelkáposzta februárban is terem. A keményebb telek, nagyobb fagyok elől üvegházban, fólia alatt védhető ez a káposztaféle. A friss, fodros leveleknek magas a K-vitamin tartalma, valamint sok magnézium, vas és cink található még a kelkáposztában. Magában fogyasztva túl erősnek bizonyulhatnak a levelek, ezért inkább főzve, vagy megtördelve, citromlével puhítva ajánljuk a kelkáposzta fogyasztását.

A zeller fontos gyökérzöldségünk. A legtöbb levesben előszeretettel használjuk, de salátáknak, főtt köretnek is kiváló zöldség. A zeller magas C-vitamin tartalma segít a megfázások gyorsabb leküzdésében. Kalciumban is gazdag a zellergumó, ezáltal segíti a csontok és ízületek működését, valamint különböző B-vitaminokban is gazdag, melyek sokoldalú segítséget nyújtanak a szervezet működéséhez. A zeller segíthet regulálni a vérnyomást, illetve magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési panaszokat is segíthet megszüntetni.

Téli gyümölcsök februárban

Az üzletek polcain lévő körte még február hónapban is lehet hazai. A körte magas rosttartalma segíti az emésztést, C- és A-vitamin tartalma segíti az immunrendszer működését és jó hatással van a szemre és a látásra. Kálium, magnézium és kalcium tartalma is említésre méltó. A téli gyümölcs antioxidánsokban is gazdag, ezért aki rosszul bírja a téli sötétebb, hidegebb napokat, körte fogyasztással javíthat az általános hangulatán is.

Bár általában decembert kötjük a különböző citrusokhoz, februárban is megtalálható a grapefruit az üzletek polcain. Ez a kesernyés téli gyümölcs magas C- és D-vitamin tartalmával segíti az immunrendszert, antioxidáns tartalmával pedig jobb közérzetet biztosíthat a nehezebb napokon.

Ezeket az idényterményeket és még sok friss téli zöldséget és gyümölcsöt találsz a webáruházunkban!

Ha nem akarsz lemaradni hasonló érdekességekről és legfrissebb kedvezményeinkről, kövesd Facebook-oldalunkat!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek