Honnan származik a termelői karalábé – a Sós család

zabosfa-blog-marcius-sos-csalad

Elgondolkodtál már azon, hogy a hétvégi húsleves alapanyagai vajon milyen utat jártak be mielőtt a családi asztalra kerültek volna? Kíváncsi vagy, hogy vajon kik állnak a Zabosfai Zöldséges kiváló minőségű, termelői gyümölcsei és zöldségei mögött? Ezúttal a Sós család kerül bemutatásra, akik az életüket tették a minőségi élelmiszerek termesztésére.

Ismerjük meg közelebbről a Sós családot

Sorozatunk első részében a Sós családot szeretnénk bemutatni Zákányszékről, akik a termelői karalábé valódi szakértői. Sós Annabellát kértük meg arra, hogy meséljen egy kicsit magáról, a családjáról és a karalábé iránti szenvedélyükről.

Mióta és milyen terményekkel foglalkoztok a családoddal?

Családunk életét végigkísérte a mezőgazdaság, melynek vezérfonala a szegedi környéket is ismertté tevő fűszerpaprika-termelés. Ez a mai napig meghatározza családunk küldetését. A paprika mellett őszibarackkal is foglalkoztunk egy ideig. Sajnos a szélsőséges időjárási viszonyok miatt a gyümölcsös felszámolásra került, így egy új terménnyel, a karalábéval kezdtünk el foglalkozni.

Miért ezt a zöldséget választottátok? Egyáltalán miért kezdtetek el mezőgazdasággal foglalkozni?

Iskolai tanulmányaim során mindenképp olyan irányt szerettem volna választani, amellyel segíteni tudok az embereken. Erre kiváló lehetőséget biztosít többek között az, ha valaki az egészségügyben dolgozik. Én azonban más irányból próbáltam megközelíteni a segítség fogalmát. Arra gondoltam, hogy mi lenne, ha az emberek egészségét úgy óvnánk meg, hogy olyan élelmiszereket juttatnánk el a boltok polcaira, amelyekkel a lehető legtöbb ideig megelőzhető lenne az egészségügytől való segítségkérés. Ahogy a jól ismert bölcsesség is szól: napi egy alma az orvost távol tartja. Mi erre a célra a karalábét választottuk.

Mi a kedvenc történeted, ami a Zabosfához kötődik?

A kedvenc történetem talán az, ahogy a Zabosfa missziója illeszkedik a mi családunk elképzeléseihez. A Zabosfai igyekszik a beszállítói és a vevői felé is az egészségközpontúságot kommunikálni. Arra is törekszik, hogy a beszállító igyekezzen a lehető legkevesebb kemikáliával előállítani az élelmiszert úgy, hogy az megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, aminek mi a legnagyobb örömmel teszünk eleget. A vásárlóinknak pedig azt üzenjük, hogy bízzanak bennünk: a Zabosfai dolgozók és a Zabosfai beszállítók, termelők szaktudásában és tapasztalatában. Hosszasan írhatnék magunkról, a hagyományokról, a küldetésünkről, de záró gondolatként annyit üzennék: “Az vagy, amit megeszel.” – egyél Zabosfait.

A Sós család karalábéja, az elfeledett szuperélelmiszer

Ahogy a Sós családot képviselő Annabella beszámolójából is kiderült, az egészséges táplálkozás a szeged környéki termelők egyik fő küldetése. A Sós család termelői karalábéja ebbe a vízióba tökéletesen beleillik, hiszen számos kedvező élettani hatása miatt a szuperélelmiszer címet is magáénak tudhatja. De nézzük, hogy mitől is olyan különleges ez a zöldség?

1.     Igazi vitaminbomba

A karalábé, főként annak levelei rendkívül sok tápanyagot és vitamint tartalmaznak. Fogyasztásával hatékonyan erősíthetjük az immunrendszerünket, hiszen többek között B1-, B2-, B6- és C-vitamint is tartalmaz, de emellett káliumot, kalciumot, valamint vasat is juttathatunk a szervezetünkbe a segítségével.

2.     A szív legjobb barátja

A karalábé magas kálium- és vastartalma miatt a keringési rendszerünk igazi támogatója. A zöldség fogyasztása segít a vérnyomás csökkentésében, a vércukorszint megfelelő szinten tartásában, de közrejátszik a vérszegénység megakadályozásában is.

3.     Rostban gazdag zöldség

Magas rosttartalmának köszönhetően a karalábé elsősorban az emésztési problémákkal küzdők számára lehet hasznos. Az anyagcsere felgyorsítása mellett a rostok a tápanyagok hatékony felszívódását is elősegítik, így támogatva a vitamin és ásványi anyagok elraktározódását.

Ha Te is kipróbálnád a Sós család minőségi termelői karalábéját, akkor látogass el webáruházunkba és szerezd be a legfrissebb alapanyagokat a kanapéd kényelméből!

Ha tetszik, amit olvasol, akkor kövess minket Facebookon és iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek