Karácsonyi dekoráció tárca- és környezetkímélő módon

Szeretnéd feldobni valami újdonsággal a karácsonyi dekorációt? Unod már, hogy minden évben ugyanazokat a díszeket használod és semmi változatosság nincs bennük? Mi most segítünk Neked, hogy hogyan is tudod változatossá tenni az idei év során lakásod dekorálását anélkül, hogy környezetedet vagy éppen a pénzügyeidet terhelnéd. Bár a gyümölcsökből nagyszerű ünnepi fogások készíthetők, mi most megmutatjuk, hogy hogyan használhatjátok fel őket az karácsonyi dekorációhoz.

Hogyan is kezdjünk hozzá?

Az első és egyben a legegyszerűbb dolgod a kellékek beszerzése lesz. Nincs is más teendőd, mint hozzájutni néhány általad kedvelt karácsonyi gyümölcshöz. Lehet ez akár alma, narancs, de valamilyen bogyós gyümölcs is. Néhány egyéb kiegészítőre is szükséged lesz. A díszítéshez fel tudsz használni valamilyen illatgyertyát, ilyen célra alkalmas fűszereket (például: vanília- vagy fahéjrúd) de egyéb szárított virágot vagy dekoráláshoz használatos üvegtálat. Ha beszereztél minden olyan gyümölcsöt és egyéb hozzávalót, amit szeretnél a munka során felhasználni, hozzá is foghatsz az alkotáshoz.

Karácsonyi dekorálás gyümölcs módra

Saját, egyéni kreativitásodat ezen a téren nyugodtan kiélheted, de annak, aki esetleg úgy érzi nincs benne elég kreativitás, hoztunk néhány egyszerűbb tippet. Amit gyorsan és egyszerűen el tudtok készíteni akár egyedül akár kisgyermekkel is.

  • Narancs csillagok

Nem is lesz másra szükséged csak egy narancsra és egy csillag alakú (bármilyen más forma is lehet, ízlés szerint) sütinyomóra. Meghámozzuk a narancsokat és amíg friss a narancs héja, a forma segítségével kivágjuk a csillagokat, majd hagyjuk kiszáradni. Nyugodtan felhasználhatjuk karácsonyfadísznek, asztaldísznek ezeket a kis csillagokat.

  • Gyümölcs füzér

Ehhez a szép dekorációhoz néhány szárított gyümölcsre, egy kis damilra vagy vékonyabb zsinegre lesz szükségünk. Nincs is más dolgunk, mint felfűzni egymás után akár a szárított gyümölcsöket, virágokat vagy éppen a fűszer rudakat. Nyugodtan kitehetjük az ajtóra, szekrényekre vagy éppen csoportosíthatjuk is őket és függődíszként is felhasználhatjuk.

  • Színkavalkád

Egy általunk választott szép üvegtálon ízlés szerint elrendezhetünk néhány szárított gyümölcsöt, gyertyát, fűszerrudat vagy éppen szárított virágot. A piros-narancssárga-barna kombóval a karácsonyi időszakban nem lehet melle lőni Nyugodtan rögzíthetjük a kellékeket a tányéron valamilyen ragasztóval, így a későbbiekben is fel tudjuk használni.

Néhány ilyen egyszerű és gyors ötlettel nem kell újabb költségbe vernünk magunkat erre az időszakra. Ráadásul remekül le lehet kötni a gyerekeket és fejleszthetjük kreativitásukat is.

A Zabosfai Zöldséges üzleteiben számos alapanyagot megtalálhatsz a karácsonyi dekorációhoz. Térj be hozzánk és válogass!

Ha kíváncsi vagy további receptekre, érdekességekre, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek