Zöldséget zöldségestől! Miért kezdj el Te is zöldséges üzletben vásárolni?

Te is azok közé tartozol, akik csak berohannak egy szupermarketbe, leveszik az esti vacsorához szükséges zöldségeket, és már rohannak is a pénztárhoz? Belegondoltál már, hogy biztos, hogy a legjobb zöldségeket és gyümölcsöket választod? Vajon tényleg olyan egészségesek ezek a termények, mint amilyennek gondolod őket? Ha kíváncsi vagy a válaszokra és arra, hogy mitől különleges egy zöldséges, akkor olvass tovább!

Honnan származnak a zöldségek?

Mindannyian tudjuk a zöldségekről és a gyümölcsökről, hogy számos vitamin, illetve ásványi anyag található meg bennük, amelyek hozzájárulnak a szervezetünk egészséges működéséhez. Az igazság azonban az, hogy ez sajnos nem mindig igaz. Azok a zöldségek és gyümölcsök, amelyek más országból vagy akár más kontinensről származnak, nem feltétlenül mondhatók vitamindúsnak. Sajnos ahhoz, hogy akár 1000 kilométerrel távolabb a származási helyüktől még szép állapotban kerüljenek a boltok polcaira, még éretlenül kell leszüretelni őket. Az úton, amíg az üzletekbe érkeznek, megérnek fény nélkül és ezáltal veszítenek a minőségükből.

Az utaztatás már alapvetően nagy ökológiai lábnyomot teremt ezeknek a termékeknek, de gondoljunk csak bele, hogy emellett a vásárlások alkalmával a különböző gyümölcs és zöldség fajtákat külön zacskókba tesszük. Tehát 4 különféleféle termék, 4 külön nejlon zacskót jelent, ami rendkívüli mértékben terheli a környezetet.

Viszont, ha zöldségesben vásárolsz, …

… akkor szinte az összes negatív tényezőt elfelejtheted. A zöldségesek kínálatát a szezonális termékek nagyban meghatározzák, amik akkor kerülnek betakarításra, amikor megértek. Ezzel pedig biztosítani tudják azt, hogy mindig vitaminban és ásványi anyagban gazdag terményeket fogyassz. A zöldséges üzletek kínálatában gyakran találkozhatunk helyi, magyar termelők gyümölcseivel és zöldségeivel, amelyeknek a megvásárlásával a helyi gazdaságot és fejlődést is nagyban támogathatod.

A zöldséges üzletekben a termékek széles kínálata áll rendelkezésre úgy, hogy a szakértő eladók minden kérdésre készségesen válaszolni tudnak. Ez a nagyobb szupermarketek és hipermarketek esetén nem jellemző, mivel ott egy-egy eladó nem válik mélyen a termékek szakértőjévé.

Nem csak a termények, hanem akár friss fűszernövények közül is válogathatsz a zöldségeseknél, hogy a főzéshez szükséges alapanyagok mindegyike a lehető legfrissebb formában kerülhessen bele az ételbe.

Ha meg jött a kedved a zöldségesnél történő vásárláshoz, de még nem tudod, hogy hova menj, akkor próbáld ki a Zabosfai Zöldségest, ahol mindent megtalálsz egy helyen a legjobb minőségben. Inkább az online vásárlás híve vagy? Látogasd meg webáruházunkat és add le még ma a rendelésed!

Ha tetszik, amit olvasol, akkor kövess minket Facebookon és iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek