Termelői piac egy karnyújtásnyira

Termelői piac

A termelői piac a szeretettel, maximális gondoskodással és odaadással megtermelt egészséges, friss és életteli zöldségek és gyümölcsök lelőhelye. Sokáig az egyetlen lehetőség volt a helyi gazdák helyi terményeinek vásárlására. De nemrégiben változott a helyzet!

A termelői piac, és ami mögötte van

A termelői piac lényege, hogy elérhetővé tegye a legmagasabb színvonalon megtermelt zöldség- és gyümölcskínálatot a vásárlók számára.

Egy-egy termelői piacon a területileg illetékes megye, illetve annak 40 km-es körzetén belül tevékenykedő termelők árulhatják portékáikat. Budapest esetében ez országos lefedettséget jelent, tehát hazánk bármelyik gazdaságából érkezhetnek termelők a fővárosi piacokra.

A termelők általában kis gazdaságokban, természetes körülmények között dolgoznak, hogy az általuk kínált zöldségek, gyümölcsök, sajtok, tejtermékek vagy péksüteménynek stb. valóban kimagasló minőséget képviseljenek.

Közelebb hoztuk Önhöz a termelői piacok varázsát

Vannak olyanok, talán Ön is, akik számára túl nagy tortúra pl. szombatonként ellátogatni a helyi termelőkhöz. Ki ezért, ki azért marad távol. Van, aki a tömeget nehezményezi, mások pedig az esetleges koránkeléssel állnak hadilábon.

Az ok gyakorlatilag mindegy is. A lényeg az, hogy mindenkinek szüksége lenne a friss zöldségek és gyümölcsök varázslatos zamatára, természetes vitamin- és antioxidáns-tartalmára és finom ízére, ezért be is kellene őket szereznie valahonnan. De nem mindegy, hogy honnan!

Éppen ezért, hogy még szélesebb körben elérhetővé váljon a termelői piacok hangulata, illetve rendkívül gazdag és minőségi kínálata, a Zabosfa KerTÉSZ Kft. 2018-ban megnyitotta első Zabosfai Zöldséges boltját Zákányszéken, amit azóta három másik nyitás (Domaszék, Üllés, Deszk) követett.

A Zabosfai Zöldségesekben bőséges a választék gyökérzöldségekből, burgonyából, tavaszi zöldségekből, csonthéjasokból, illetve tökfélékből és az organikus, bio vonal is erős. Mindez azonban nyugodt, könnyen megközelíthető, színvonalas környezetben és már egyre több helyen elérhető.

A termelői piacok és a Zabosfai Zöldséges sztárja: a sárgarépa – ezért fogyassza naponta

A harsány narancssárga színű gyökérzöldség szinte egész évben megtalálható a standokon, és a boltjainkban is.

Ön tudta, hogy a sárgarépa Közép-Ázsiából származik?

Már egészen korán, az i. sz. I. században az európai emberek is megismerték és megszerették, elsősorban édeskés íze és roppanós textúrája miatt. A karotta napjainkban sok esetben a levesben végzi, pedig ennél sokkal többre is hivatott: kiváló egészségvédő hatással is rendelkezik.

A sárgarépa rendkívül gazdag A-vitaminban és béta-karotinban. Előbbi a szemünk egészségére van jó hatással. Rendszeres fogyasztásával megelőzhető a farkasvakság, és a szürkehályog súlyossága is mérsékelhető.

Az erőteljes antioxidáns hatású béta-karotin pedig kiváló társ a különböző rákos elváltozások kialakulásával szemben. A tudományos vizsgálatok szerint napi fél vagy egy csésze sárgarépa elfogyasztásával hatékonyan védekezhetünk a tüdőrák ellen, és eredményesen csökkenthetjük a koleszterinszintünket is.

Érdemes tehát minden nap napi 3-5 adag friss, lehetőleg termelői vagy biosárgarépával és más zöldségekkel, illetve gyümölcsökkel megörvendeztetni a szervezetünket. A barátságos szolgáltatásért és a kiváló minőségért jöjjön el a Zabosfai Zöldségeshez!

Az Ön településén még nincs Zabosfai Zöldséges?! Ne csüggedjen, előbb-utóbb találkozunk, mert a termelői termények mindenkinek járnak! Ezért 2020-ban újabb üzleteket nyitunk Szeged környékén, majd később országszerte. Találkozzunk a Zabosfai Zöldségesnél, ahol a minőség és a hagyomány az Ön egészségét szolgálja!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek