5 tuti tipp Bálint-napra szerelmeseknek

Randi ötletek Bálint-napra

A Valentin-nap már szinte ugyanolyan ünnep a szerelmesek számára, mint akár a Karácsony vagy a Húsvét. A szerelemesek éttermekbe járnak, moziba mennek, de az idei Bálint-nap kicsit eltér a megszokottól. Ugye Te sem akarod, hogy csak egy szál rózsa (jobb esetben) legyen a Valentin-nap? Adunk pár tippet ahhoz, hogy közös élményeket szerezzetek 2021-ben a korlátozások közepette.

Bálint-napi szokások a nagyvilágból

A nyugati társadalmak február 14-ét, Valentin-napot a szerelmesek ünnepének tartják. Angliában régi hagyomány szerint ha ezen a napon babérlevelet teszel a párnád alá, a leendő férjeddel fogsz álmodni. Japánban februárban a hölgyek csokoládéval ajándékozzák meg választottjukat, majd egy hónappal később, március 14-én a férfiak viszonozzák a kedvességet. Franciaországban üdvözlőlapot, szerelmes levelet szokás Valentin-napon adni. A régi magyar szerelmesek is hittek a Bálint-nap varázsában: a hagyomány szerint a Bálint-napon gyújtott gyufaszál, ha teljesen leégett, megmutatja, merről fog jönni a szerelem, ugyanis arra fog eldőlni. kell nézni, melyik irányba dőlt. Onnan fog jönni a szerelem!

1. Próbáljatok ki valami újat közösen!

Az újdonság varázsa különlegessé, emlékezetessé teszi az eseményeket, ezért első randi ötletünk egy közös új élményhez kapcsolódik. Ha valamelyikőtöknek van olyan hobbija, amit a másikótok nem űz, Bálint-napon bevezethetitek egymást egy új hobbi rejtelmeibe. Ha közös hobbitok van, feldobhatjátok valami újjal, például ha szerettek társasjátékozni, lepjétek meg egymást egy új társasjátékkal, vagy ha szívesen olvastok közösen, keressetek egy új írót, akinek még egyikőtök sem olvasta a könyveit. Akár egy online tánctanfolyamra vagy kezdő nyelvkurzusra is beiratkozhattok, ezzel elköteleződve a közös időtöltéseitek mellett a következő hónapokra.

2. Bálint-napi finomságok, ételkülönlegességek

Ha otthonosan mozogtok a konyhában, jelentkezzetek főző tanfolyamra! Sok online tanfolyam indul kifejezetten Valentin-napi különleges receptek közös elkészítésére. Ha egyszerűbb finomságra vágysz, remek választás lehet különböző aszalt és friss gyümölcsök csokiba mártása. Előző nap elő kell készíteni, hogy a csoki megdermedjen, de szórócukorral tálalva ennek az egyszerű desszertnek is ünnepi hangulata lesz. Ajánljuk a friss epret, az aszalt vagy friss banánkarikákat, a különböző magvakat, az aszalt barackot és az almakockákat erre a célra. Mindet megtalálod webshopunkban!

Második randi ötletünk, hogy a szerelmedet is vond be a finomságok elkészítésébe, ha szereti a kreatív időtöltést. A csokis fondue – vagyis az olvasztott csokiba mártott gyümölcs – esetében még arra sem kell várni, hogy a csoki megdermedjen! Ha a főzés a hobbid, vagy csak érdekelnek a receptek és a gastro-érdekességek, esetleg a Bálint-nap felébresztette a lelkesedésed egy új hobbi iránt, további tippekért kövesd Facebook-oldalunkat!

Ha nem érzed magad elég bátornak, hogy magad készítsd el a Kedvesed ajándékát, válogass csokoládékülönlegességeink közül, vagy lepd meg a kedvenc süteményével!

3. Hangulatteremtő Bálint-napi dekoráció

Ha egy háztartásban éltek, a kijárási korlátozások miatt nehéz lehet ajándékot, meglepetést beszerezni a párodnak. Keress olyan időpontot, amikor szerelmed alszik, vagy nincs otthon, és díszítsd fel a lakást Bálint-nap alkalmából. Használhatsz virágokat, papírból kivágott füzéreket, origami alkotásokat, vagy karácsonyfaizzósort a meghitt hangulat megteremtéséhez. Ha sehogy sem találsz olyan időszakot, amikor egyedül lehetsz, díszítsétek fel közösen a lakást, hiszen a Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, a közös tevékenység, az egymásra fordított idő is lehet a Kedvesednek szánt ajándék része.

4. Közös séta, meghitt beszélgetés

Ha szeretnétek kiszakadni a megszokott hétköznapokból, sétáljatok egy nagyot! Ha rendszeresen kijártok a közeli parkba, nosztalgiázhattok az ott töltött közös pillanatokról, de meglátogathattok egy távolabbi helyszínt is, ami különlegessé teszi a Bálint-napot számotokra. Készíthettek közös fényképeket, vagy egy forró ital mellett tölthetitek meghitt beszélgetéssel az időt. Készüljetek meleg ruhákkal, pléddel, ha várhatóan sötétedés után is a szabadban lesztek még.

5. Online kikapcsolódás

Ha nincs lehetőségetek személyesen találkozni, ez a randi ötlet nektek szól! Rengeteg online társasjátékot tudtok játszani videóhívásban. A hagyományos játékokon túl, mint a sakk és a torpedó, kipróbálhattok egy szerepjátékot, egy fantasy világba képzelhetitek magatokat, de akár Activity-t, vagy rajzolós fejtörőt is játszhattok. A „felelsz vagy mersz?” típusú játékokhoz mobilos applikációt is letölthettek, a kérdések által vicces formában ismerhetitek meg egymást még jobban. Nézhettek közösen filmet, vagy elkölthettek egy romantikus vacsorát egymás online társaságában, esetleg tarthattok közös borkóstolást, vagy megkereshetitek közösen a legjobb forrócsoki receptet.

Kívánjuk, hogy legyen szép a Valentin-nap számotokra és a helyzethez képest a legtöbbet kihozzátok a szerelmesek ünnepéből. Ha szeretnél elsőként értesülni hasonló tanácsokról, tippekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek