Unod már a könyvtárat? Válassz kávézót tanuláshoz!

kavezo-tanulashoz

Elkezdődött vizsgaidőszak, a tanulás pedig egyre kimerítőbbé válik. A tanulás egyik legnehezebb lépése a tanulás elkezdése. Bár tanács létezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet hatékonyan tanulni, szerintünk a helyszín tölti be a legnagyobb szerepet ebben a kérdésben. Nézzük, hogy milyen előnyei lehetnek a kávézóban történő tanulásnak!

Tippek a hatékony tanuláshoz

Tudjuk, hogy nagyon nehéz egy helyben ülni, amit most ráadásul a rengeteg tanulnivaló és az egyre kellemesebb időjárás még jobban megnehezít. A hatékony tanuláshoz nem elegendőek a könyvek és a jegyzetek, ezeken kívül törődni kell az energiaszintünk fenntartásával is.

Az agyunk megfelelő működésének egyik alappillére a kellő mennyiségű folyadékbevitel, főleg víz formájában. Ha leülünk tanulni, akkor fontos, hogy ezt ne éhesen tegyük, azonban amit eszünk előtte vagy közben, az ne legyen túl nehéz, hogy ne álmosítson el. Ami még akadálya lehet a hatékony tanulásnak, az a rossz helyszínválasztás. Bár otthon nagyon kényelmes tanulni, ez a kényelem gyakran csak elterelni a figyelmünket. A könyvtár jó döntés lehet, azonban egy idő után unalmassá válhat.

Miért próbálj ki kávézót tanuláshoz?

A tökéletes helyszínek egyike lehet egy hangulatos kávézó, ahol akár falatozhatsz is, ha megéheznél. A legnagyobb érv a kávézó mellett persze maga a kávé. A kávéban lévő koffein serkenti az agyi működést, és a tanulásra szánt órák alatt segít a koncentrációt fenntartani. De ahhoz, hogy a kávé csak pozitívan hasson a szervezetünkre fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk mellette. Ha pedig harapnál valamit, akkor válassz olyan helyszínt, ahol akár frissítő gyümölcsöket vagy könnyed smoothiekat is fogyaszthatsz. Mi természetesen a Zabosfai Zöldségest ajánljuk, ami egy igazi belvárosi gyöngyszem lehet a tanulni vágyók számára.

Ez a nyugodt, de szívmelengető hely mindennel rendelkezik, ami egy nehéz vizsga előtt álló hallgató tanulását segítheti. Ha pedig társaságra vágysz, akkor hozd el magaddal barátaidat is, hiszen együtt még a tanulás is könnyebb.

Reméljük hasznosak voltak a tanácsaink, és sikeresen zárjátok a vizsgaidőszakot! Ha tetszik, amit olvasol, akkor kövess minket Facebookon és iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek