Leveszöldség püré

A húslevest gyakran valóságos gyógyírként tartjuk számon. A lassú főzésnek köszönhetően kollagén oldódik ki a csontokból, amik segítenek a kötőszöveteink megerősítésében. Az emésztési problémákra és különböző hasi panaszokra is megoldást nyújthat ez a leves, hiszen megelőzhető vele az úgynevezett “lyukasbél-szindróma”. Végül pedig nem szabad megfeledkezni a leveszöldségről sem, ami szintén hasznos vitaminforrásként szolgálhat. A leveszöldség, a nem önmagában, hanem akár püré formájában is megállja a helyét, így mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húslevesből kiszedett zöldségeket aprítógéppel felaprítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, figyelembe véve, hogy a húslevesben is volt már só. Belekeverjük a vajat és kihabosítjuk. Köretként tálaljuk, de önálló ételként is fogyaszthatjuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek