A húslevest gyakran valóságos gyógyírként tartjuk számon. A lassú főzésnek köszönhetően kollagén oldódik ki a csontokból, amik segítenek a kötőszöveteink megerősítésében. Az emésztési problémákra és különböző hasi panaszokra is megoldást nyújthat ez a leves, hiszen megelőzhető vele az úgynevezett “lyukasbél-szindróma”. Végül pedig nem szabad megfeledkezni a leveszöldségről sem, ami szintén hasznos vitaminforrásként szolgálhat. A leveszöldség, a nem önmagában, hanem akár püré formájában is megállja a helyét, így mindenképpen tegyetek vele egy próbát!
Hozzávalók:
- 1 cs. „Tanyasi leveszöldség”
- 2 db sárgarépa
- 1 db karalábé
- 1 db burgonya
- 2 db fehérrépa
- 1 fél zellergumó
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- vaj (a főtt zöldségek összsúlyának 15 %-a mennyiségben)
- só, bors
Elkészítés:
A húslevesből kiszedett zöldségeket aprítógéppel felaprítjuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot, figyelembe véve, hogy a húslevesben is volt már só. Belekeverjük a vajat és kihabosítjuk. Köretként tálaljuk, de önálló ételként is fogyaszthatjuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!