Pályázat megnevezése: GINOP-3.2.2-8.2.4-16 Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása
Vissza nem térítendő támogatás összege: 15.595.000 Ft
Vissza térítendő hitel összege: 19.493.750 Ft
Szerződés szám: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01626

Épületenergetikai korszerűsítés és kapacitásbővítés a Zabosfa KerTÉSZ Kft-nél

 

Kedvezményezett neve: Zabosfa KerTÉSZ Termelő és Kereskedelmi Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban – VP-3-4.2.1-15

Projekt címe: Épületenergetikai korszerűsítés és kapacitásbővítés a Zabosfa KerTÉSZ Kft-nél

Projekt azonosító száma: 1863113717

Szerződött támogatás összege: 49.755.151 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

 

Projekt tartalmának rövid bemutatása: A fejlesztés elsődleges célja, hogy a Kft. leromlott állagú Zákányszék belterületének határán fekvő (696 hrsz) a célterülethez tartozó tevékenységet szolgáló gazdasági épületet energetikai, infrastrukturális, munkavédelmi és élelmiszerbiztonsági szempontból korszerűsítse, a termeléshez kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésével pedig növelje feldolgozóipari kapacitásait.

A felújításra kerülő gazdasági épület teljes körű zöldség-gyümölcs előkészítő, feldolgozó és raktározó (hűtő) funkciókat lát el. A gazdasági épület energetikai hatékonyságának növelése céljából új nyílászáró, szellőztető berendezések kerülnek beépítésre, korszerűsítésre kerülnek a fűtési, hűtési és használati melegvíz rendszerek az épületgépészeti csővezetékek és szerelvények, kül- és beltéri világítási rendszerek. Emellett az üzemi építmények energiaigényének fedezésére egy napelemes háztartási kiserőmű rendszer kiépítése is megvalósul. A termelési kapacitások növelése érdekében 1db GNA Green 60 típusú flow-pack védőgáz injektálására alkalmas csomagológép és 1db GNA AV45 típusú stretchfóliás csomagológép kerül beszerzésre.

A komplett beruházás megvalósításával a Zabosfa KerTÉSZ Kft.-ben olyan fejlesztés valósul meg amely hozzásegíti a céget a tevékenységének további gazdaságos folytatásához, alkalmazotti létszámának fenntartásához, bővítéséhez. A korszerű eszközök beszerzésével magasabb minőségű termékek előállítására nyílik lehetőség, ezzel cég versenyképessége javul. Az innovatív technológiák alkalmazása erőforrás-hatékonyság javulást eredményez.

A komplett beruházás ezzel illeszkedik a pályázati felhívásban meghirdetett célok megvalósításához.

 

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa.