Családi futónapot támogatott a Zabosfa Szegeden

Családi futónap

A Keresztpont által Szegeden szervezett félmaraton és családi futónap célja a járvány utáni újrakezdés volt. A rendezvény az egészséges életmód mellett kiállt a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés mellett is. Ezekkel az értékekkel a Zabosfa is azonosul!

Családi futónap az egészséges életmód nevében

A futás remek sport, hiszen mindenki a saját tempójában tudja végezni. Lehet egyedül is gyakorolni, de csoportos tevékenységgé is alakítható, ezáltal akár közös családi szokássá is válhat a rendszeres futás, kocogás. A rendszeres testmozgás nem csak az izmokat mozgatja át, a szívműködést is serkenti, ezáltal a keringési rendszert is fittebbé teszi. Futás előtt fontos a bemelegítés is, amely az eseményen remek hangulatú közös programként szerepelt. A családi futónap legrövidebb távját kifejezetten a legkisebbekre gondolva szabták meg. Az 1 km-es távot sok gyerek ügyesen lefutotta a rendezvényen. A bátrabbak megpróbálkozhattak az 5 km-es, vagy a 10 km-es távokkal. Az igazán profik pedig félmaraton távot, azaz 21 km-t is lefuthattak a versenyen.

Az eseményen készült képeket megtekintheted Facebook-galériánkban!

A Zabosfa is hozzájárult a díjakhoz

Hisszük, hogy a család érték és az egészség a legfontosabb. Éppen ezért felajánlottuk támogatásunkat a verseny díjaihoz, hiszen az egészség az étkezésnél kezdődik. A rendszeres testmozgás is nagyon fontos része az egészséges életmódnak, azonban az étkezés még többet nyom a latba! Ha szeretnél többet tudni a sportolás és az étkezések viszonyáról, ebből a bejegyzésből minden szükséges információt megtudhatsz.

Hulladékmentesség és fair trade

A szponzorok közt megjelentek a fair trade, vagyis kizsákmányolástól mentes termékeket forgalmazó vállalatok, illetve a rendezvény is igyekezett a lehető legkevesebb hulladékkal lebonyolítani a versenyt. A frissítőállomásokon saját kulacsba töltötték a vizet, szörpöt, amire előzetesen felhívták a versenyzők figyelmét. A versenyen újrahasznosított anyagokból, fair trade módon előállított pólókat vehettek a résztvevők. Dicséretes ez a kezdeményezés és reméljük, hogy egyre többen beállnak a környezetvédelem mögé a Szegedi vállalatok közül.

Ha érdekelnek további híreink is, kövesd Facebook-oldalunkat, vagy iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le semmiről!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek