fbpx

Zabosfai Ökokert

SZERETNÉL EGY ISKOLAKERTET?

NEVEZZ PÁLYÁZATUNKRA, ÉS SEGÍTÜNK!

 

Nevezzétek iskolátokat a Zabosfa Ökokert pályázatára, hogy ne csak hasznos tudással, de sok élménnyel is gazdagodhasson minél több gyerek!

A kert tanít. A kert életre nevel. A kert életeket nevel. Minden gyereknek hasznára válik, ha megismerkedik a növénytermesztés alapjaival és megtanulja, milyen az, ha maga dolgozhat meg egy-egy érett gyümölcsért, szép virágért.

Az egy.hu és a Zabosfa közös pályázatában azt szeretnénk lehetővé tenni, hogy minél több gyerek kipróbálhassa magát kiskertészként, az iskola kerítésén belül!

Mi kell a pályázathoz?

Gondoljátok át, miért örülnétek egy iskolakertnek, álmodjátok meg, milyen lenne ez a kert, és terveteket küldjétek el nekünk! Az elbírálásban fontos szempont lesz, hogy mire fordítanátok az elnyerhető összeget, és mi a tervetek a fenntartási idő alatt, illetve azután a kerttel, így erről is ejtsetek szót a pályázatban!

Mit nyerhettek?

A Zabosfa három iskolának segítene aztán a megvalósításban.

  1. helyezett: A Zabosfa vállalja, hogy 10 hónapon keresztül, összesen 1.000.000 Ft értékben segít létrehozni a nyertes iskola udvarán egy ökokertet, melyet a pályázók a saját terveik alapján saját maguk építenek fel. A létesítésben részt vesz a Zabosfa és a fenntartáshoz további 2 éven keresztül 300.000 Ft/év összegben támogatást nyújt, amennyiben az első év végére megvalósul a pályázatban kijelölt cél.
  1. helyezett: Az iskola 250.000 Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomagot kap, melyek kisebb kertészeti munkák elvégzésére alkalmasak.
  1. helyezett: Az iskola 150.000 Ft értékű kerti eszköz- és vetőmagcsomagot kap, melyek kisebb kertészeti munkák elvégzésére alkalmasak.

Ki pályázhat?

Minden magyarországi általános iskola benyújthatja a pályázatát, akár többet is.

Hol lehet pályázni?

A pályaműveket elektronikusan, e-mail-ben lehet leadni a jatek@egy.hu email címre, a tárgyban megjelölve „Zabosfa Ökokert pályázat”.

A levélben a pályázaton túl az alábbi adatokat kell még megadni:

  • A pályázó általános iskola neve és címe
  • A kapcsolattartó személy neve, e-mail-címe, telefonszáma, titulusa
  • A pályázat beadását segítő személyek, osztályok megnevezése az iskolán belül

Pályázat beküldésének határideje: 2021.01.20.

Hogy választunk nyerteseket?

A pályázat zsűritagjai a január 20-ig beérkezett pályázatokból kiválasztják az első, második, harmadik helyezett iskolát. Az eredményt az egy.hu oldalán tesszük majd közzé február 10-én. Az első helyezett iskolával videót, a másik két helyezettel pedig cikkes interjút készítünk. A nyertes iskolával való forgatást február 1-15 között bonyolítanánk, így a nevezett iskoláknak biztosítani kell, hogy ebben az időszakban rendelkezésünkre állnak a forgatás erejéig.

Sok sikert kívánunk!

Gyermekeink számára egy élhető és a régi világba, valamint annak értékeibe visszanyúló jövő megteremtése fontos számunkra, ezért 2018. februárjában létrehoztuk a Zabosfai Ökokert programot a Zákányszéki Általános Iskolával és Zákányszék Község Önkormányzatával karöltve. A kezdeményezés célja, hogy utódaink tiszteljék és szeressék az elődeink által megművelt földeket, hagyományokat, és minél szélesebb körben megismertessük a vegyszermentes gazdálkodást és annak minden előnyét.

Hisszük, hogy a programnak köszönhetően a hagyományos földművelés és gazdálkodás még sok-sok éven át gazdagítja Zákányszék és a Zákányszéki közösségben élők mindennapjait.

A Zabosfai Ökokert csapata