Adventi almás-diós gyümölcskenyér

Nem csak íze, hanem élettani hatásai miatt is fontos a dió fogyasztása. Nem csak, A- hanem E- vagy éppen B-vitaminban is bővelkedik. A vitaminok mellett, omega3-zsírsavban is gazda. Fogyókúra esetén is bátran fogyaszthatjuk, ugyanis körülbelül 10 kg dióban 600 kcal található meg.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

  • 3 db közepes alma
  • 0.5 db kisebb citrom leve
  • 140 g vaj
  • 3 marék dióbél
  • 250 g + 1 evőkanál búzaliszt
  • 140 g barnacukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 db tojás M-es
  • 5 evőkanál tej
  • 50 g mazsola

Elkészítés:

A hámozott almát kis kockákra vágjuk és citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. A dióbelet durvára vágjuk. A vajat felolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A mazsolát 1 evőkanál lisztben megforgatjuk. A lisztet, sót, mézeskalács fűszert és a sütőport elvegyítjük. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, majd az olvasztott vajjal és a tejjel egyneművé keverjük. Ezután hozzáforgatjuk a lisztes keveréket, végül a masszához keverjük a leszűrt almakockákat és a mazsolát. Egy közepes méretű kenyérformát sütőpapírral kibélelünk. A masszát beleborítjuk, tetejét elegyengetjük, majd egyenletesen rászórjuk a diót. Alsó-felső sütésen, 160 fokon bő óra alatt megsütjük a gyümölcskenyeret. Rácson hagyjuk langyosra hűlni. Kihűlve szépen szeletelhető.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek