A sajttorták napjainkban fénykorukat élik. Ez a népszerű sütemény különlegesen krémes, nem túl édes, ráadásul nagyon sokoldalúan elkészíthető. Az áfonyás sajttorta az áfonya fanyar-édes íze mellett krémesen lágy mascarpone sajtot rejt. Friss gyümölccsel, vagy gyümölcszselével felszolgálva a cukrászdák kínálatát is legyőzi! Az áfonyás sajttorta a maga egyszerségében nagyszerű, hiszen elkészítése is könnyű és nincs hozzá szükség speciális alapanyagokra vagy eszközökre. Akár születésnapra, névnapra is bármikor megsüthető!
Hozzávalók:
- 175 g keksz
- 75 g olvasztott vaj
- 250 g mascarpone
- 2 db tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 10 g vanillincukor
- 75 g porcukor
- 175 g áfonya
Elkészítés:
A tortaformát kívülről csomagoljuk alufóliába, hogy biztosan ne folyjon ki belőle a massza. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Nyomkodjuk szét a formában úgy, hogy a forma oldalára is felérjen.
Egy keverőtálba üssük le a tojásokat, adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot, a vanillincukrot, a vanília aromát, majd keverjük simára. Végül tegyük bele az áfonyákat.
A krémet öntsük a kekszre a tortaformában. Egy mélyebb tepsit töltsünk meg félig vízzel. A becsomagolt tortaformát helyezzük a vízbe, majd 35-40 perc alatt süssük készre.
Ha kihűlt, egy éjszakára mehet a hűtőbe. Másnap szeletelhető, tálalható. Friss gyümölccsel, vaníliafagyival vagy porcukorral meghintve is mennyei!
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!