Gondoltad volna, hogy a világon termő almafajták lehetnek akár borsó méretűek de egy kisebb sütőtökhöz is hasonlíthatnak? A Földön majdnem 8000 almafajta létezik és sokan nem is tudják de a rózsák családjába tartoznak. Mivel 25%-a levegő egy átlagos almának képes lebegni a víz tetején.
Hozzávalók:
- 80 dkg tarja
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 5 db közepes alma
- só, bors
- ízlés szerint friss fűszerek (kakukkfű, rozmaring)
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, az almákat negyedeljük, csutkájukat eltávolítjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. Tepsibe rakjuk, friss kakukkfüvet és rozmaringot szórunk rá. Tetejére vajdarabkákat teszünk. Lefedve 200 fokon kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük. A zöldségek hamarabb elkészülnek, így azokat időben kiszedjük a hús mellől. A tarjára kis ideig takarás nélkül még rápirítunk, hogy szép színes legyen.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!