Alma-hagymaágyon sült vajas tarja

Gondoltad volna, hogy a világon termő almafajták lehetnek akár borsó méretűek de egy kisebb sütőtökhöz is hasonlíthatnak? A Földön majdnem 8000 almafajta létezik és sokan nem is tudják de a rózsák családjába tartoznak. Mivel 25%-a levegő egy átlagos almának képes lebegni a víz tetején.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, az almákat negyedeljük, csutkájukat eltávolítjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk. Tepsibe rakjuk, friss kakukkfüvet és rozmaringot szórunk rá. Tetejére vajdarabkákat teszünk.  Lefedve 200 fokon kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük. A zöldségek hamarabb elkészülnek, így azokat időben kiszedjük a hús mellől. A tarjára kis ideig takarás nélkül még rápirítunk, hogy szép színes legyen.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek