A gyümölcsös, édeskés almapüré lehet könnyed desszert, de akár a főétel mellé is kínálható. Az almapüré remekül kiegészíti a húsok, sültek ízvilágát, főleg sertéshúsokhoz ajánljuk. Az alma savasságától, cukortartalmától függően savanykásra is főzhető, de akár teljesen el is hagyható a hozzáadott cukor, ha sikerül édes almát beszereznünk az almapüréhez. Ez a könnyed étel akár már 1 éves kortól is adható a gyermekeknek, hiszen csupa finom, természetes alapanyagból készül!
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- fél csipet só
- 3 dkg vaj
- 0,5 dl tejszín
- díszítéshez mentalevél
Elkészítés:
Az almákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. A hámozott almákat kicsumázzuk, kockákra vágjuk.
Egy főzőedényben annyi vizet adunk az almakockákhoz, hogy félig ellepje azokat. Szép lassan megfőzzük, mikor már kezd puhulni, hozzáadjuk a cukrot és a leheletnyi sót.
A főtt almakockákat szűrővel kiszedjük, majd a vaj és a tejszín hozzáadásával pürésítjük.
Húsok mellé nem kíván több ízesítést, desszertként adhatunk hozzá kevés fahéjat és szegfűszeget.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!