Almapüré

2021.06.03.

A gyümölcsös, édeskés almapüré lehet könnyed desszert, de akár a főétel mellé is kínálható. Az almapüré remekül kiegészíti a húsok, sültek ízvilágát, főleg sertéshúsokhoz ajánljuk. Az alma savasságától, cukortartalmától függően savanykásra is főzhető, de akár teljesen el is hagyható a hozzáadott cukor, ha sikerül édes almát beszereznünk az almapüréhez. Ez a könnyed étel akár már 1 éves kortól is adható a gyermekeknek, hiszen csupa finom, természetes alapanyagból készül!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. A hámozott almákat kicsumázzuk, kockákra vágjuk.

Egy főzőedényben annyi vizet adunk az almakockákhoz, hogy félig ellepje azokat. Szép lassan megfőzzük, mikor már kezd puhulni, hozzáadjuk a cukrot és a leheletnyi sót.

A főtt almakockákat szűrővel kiszedjük, majd a vaj és a tejszín hozzáadásával pürésítjük.

Húsok mellé nem kíván több ízesítést, desszertként adhatunk hozzá kevés fahéjat és szegfűszeget.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!