“Minden nap egy alma az orvost távol tartja.” Mindenki ismeri az alábbi közmondást, de vajon mindenki tisztában is van azzal miért is igaz? Amellett, hogy az íze is remek számos olyan vitamint, vagy éppen antioxidánst tartalmaz mely segíti szervezetünket. A benne rejlő C-vitamin erősíti immunrendszerünket, a savak serkentik agyműködésünket és mindezek mellett fontos szerepet játszik a koleszterinnel szembeni harcban is.
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely (3 dl-es)
- 3 ek. zabpehelyliszt
- 2 db zöldalma
- ízlés szerint méz (kb. 3 evőkanál)
- 1 tojás (M-es méretű)
- 6 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, a margarint felolvasztjuk. Összekeverjük, beletesszük a zabpelyhet, zabpehelylisztet, mézet, szódabikarbónát és az őrölt fahéjat. Mindent alaposan elkeverünk. A masszából golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és egy villával lelapítjuk őket. 170 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!