Almás-pudingos piskóta

Az alma hazánk legismertebb gyümölcse, és köztudottan az egyik legegészségesebb. Az almában található gyümölcssav és almasav kiválóan segíti a belek és a máj működését, emellett természetes vérnyomáscsökkentőként is funkcionál, ugyanis a benne lévő kálium részt vesz a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában. Továbbá az alma kevés kalóriát tartalmaz, így fogyás vagy diéta esetén is fogyasztható.

Hozzávalók:

Piskóta:

Almás réteg:

Puding:

Elkészítés:

A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet és az olajat, és jól elkeverjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét felverjük habnak és a masszához öntjük. 180 fokos sütőbe (légkeveréssel) tesszük és készre sütjük. A reszelt almát a cukorral, fahéjjal és a citrommal puhára pároljuk. A vaníliás pudingot megfőzzük és kicsit hagyjuk hűlni.  A kész piskótára előbb a párolt alma, majd a puding kerül. A tetejét tejszínhabbal megdíszíthetjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek