Az alma hazánk legismertebb gyümölcse, és köztudottan az egyik legegészségesebb. Az almában található gyümölcssav és almasav kiválóan segíti a belek és a máj működését, emellett természetes vérnyomáscsökkentőként is funkcionál, ugyanis a benne lévő kálium részt vesz a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában. Továbbá az alma kevés kalóriát tartalmaz, így fogyás vagy diéta esetén is fogyasztható.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor + vaníliás cukor
- 0,5 dl étolaj
- 0,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 6 g sütőpor vagy 2 kk. szódabikarbóna
Almás réteg:
- 1 kg hámozott, reszelt alma (Idared)
- 1 db citrom héja és leve
- ízlés szerint cukor és fahéj
Puding:
- 80 g vaníliás puding
- 6 dl tej
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
A piskótához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet és az olajat, és jól elkeverjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét felverjük habnak és a masszához öntjük. 180 fokos sütőbe (légkeveréssel) tesszük és készre sütjük. A reszelt almát a cukorral, fahéjjal és a citrommal puhára pároljuk. A vaníliás pudingot megfőzzük és kicsit hagyjuk hűlni. A kész piskótára előbb a párolt alma, majd a puding kerül. A tetejét tejszínhabbal megdíszíthetjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!