Hazánkban tán a legmindennapibb gyümölcs, az alma. Az egészségügyi hatásai sok mindenre kiterjednek, és ezeket orvosok támasztják alá. Kálium, kalcium tartalma is elég magas az ásványi anyagok terén. Vitaminokból A-vitamint, és B-komplex vitaminokat tartalmaz magasabb mennyiségben. A szervezetünk szempontjából, az emésztésünkre van a legkiválóbb hatással. Ami igazán előnye ennek a gyümölcsnek, hogy feldolgozva sem veszti el az értékes tápanyagait, ezért változatosan lehet fogyasztani.
Ha Valentin napon is figyelünk az egészségünkre, de azért édes hangulatot szeretnénk, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db nagyobb alma
- 3 teáskanál barnacukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 deci víz
- 1 kávéskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A hámozott almát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni. Ha a cukor elolvadt, hozzáöntjük a vizet és tovább pároljuk. Beletesszük a keményítőt és ha felforr, kész van a szósz. A leveles tésztából szív alakú kiszúróval szíveket formázunk. A szív közepére halmozunk az almaszószból. Ráteszünk egy másik szívet, és villával lenyomkodjuk a szélét. A közepére kis lyukat vágunk késsel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Porcukorral és szeretettel tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!