Almás szívek

Hazánkban tán a legmindennapibb gyümölcs, az alma. Az egészségügyi hatásai sok mindenre kiterjednek, és ezeket orvosok támasztják alá. Kálium, kalcium tartalma is elég magas az ásványi anyagok terén. Vitaminokból A-vitamint, és B-komplex vitaminokat tartalmaz magasabb mennyiségben. A szervezetünk szempontjából, az emésztésünkre van a legkiválóbb hatással. Ami igazán előnye ennek a gyümölcsnek, hogy feldolgozva sem veszti el az értékes tápanyagait, ezért változatosan lehet fogyasztani.

Ha Valentin napon is figyelünk az egészségünkre, de azért édes hangulatot szeretnénk, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db nagyobb alma
  • 3 teáskanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 deci víz
  • 1 kávéskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A hámozott almát apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni. Ha a cukor elolvadt, hozzáöntjük a vizet és tovább pároljuk. Beletesszük a keményítőt és ha felforr, kész van a szósz. A leveles tésztából szív alakú kiszúróval szíveket formázunk. A szív közepére halmozunk az almaszószból. Ráteszünk egy másik szívet, és villával lenyomkodjuk a szélét. A közepére kis lyukat vágunk késsel. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Porcukorral és szeretettel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek