A zabpehelykeksz egy gyorsan elkészíthető, elronthatatlan édesség! Almával és fahéjjal igazi ínyenc csemege. A zabpehelykeksz ráadásul bármilyen étrendbe könnyedén beilleszthető, hiszen 100% vegán és gluténmentes. A lassú felszívódású szénhidrátoknak és a magas rosttartalomnak köszönhetően a zabpehelykeksz nem csak tökéletes reggeli, vagy tízórai, de akár edzés előtt is kellő energiát nyerhetsz ebből a sokoldalú finomságból. Ha érdekel a téma, további tippeket olvashatsz az edzés előtti, közbeni és utáni táplálkozásról ebben a blogbejegyzésünkben. Ha unod a zabkását, készíts inkább zabpehelykekszet ugyanazokból az alapanyagokból! Amennyiben Neked is a kedvenceid közé tartoznak a könnyű édességek, próbáld ki banános-csokis zabkeksz receptünket is!
Hozzávalók:
- 1 bögre (3 dl) zabpehely
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 2 db zöldalma
- 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- 6 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Meghámozzuk és lereszeljük az almákat. A margarint felolvasztjuk. Az olvasztott margarint, a reszelt almát, a tojást, mézet, zabpelyhet, zabpehelylisztet, kevés fahéjat és szódabikarbónát jól összedolgozzuk egy tálban.
Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra. A masszából golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egyenként villával ellapítjuk. A 170 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a zabpehelykekszet.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!