Aranyló almás süti

Az alma az egyik legkiválóbb módja annak, hogy a hideg idő beköszöntével megerősítsük az immunrendszerünket. Emiatt ez az almás süti az ásványi anyagok egész garmadáját tartalmazza. Többek között a megfelelő kálium, kalcium, cink és jód szint elérésében is segítségünkre lehet az alma, melyek támogatják az egészségünk megőrzését. Próbáljátok ki ezt az almás sütit, és készüljetek édességgel a télre!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk. Adunk hozzá mézet, kurkumát, friss gyömbért, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Megpároljuk, majd leszűrjük. A leveles tésztát kiterítjük, 3 vagy 4 csíkra vágjuk hosszanti irányban úgy, hogy az almacikkek kényelmesen elférjenek, ha végigrakjuk a csíkokat. Sütőpapírral bélelt tepsiben a tésztát megszórjuk kekszmorzsával vagy darált mandulával, kirakjuk sűrűn az aranyló almacikkekkel, meghintjük kevés fahéjjal és vaníliás cukorral. 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük az almás sütit. Langyosan szeletekre vágjuk, kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

(Tipp : az almás főzőlevét kihűtve elkortyolhatjuk, vagy tehetjük smoothie-ba vagy teába.)

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek