Avokádós-bazsalikomos spagetti lazaccal

Az avokádó egy univerzális növény. Egyszerre gyümölcs, zöldség és gyógynövény is. Az avokádónak a gyümölcsét fogyasztjuk és a magjából pedig hidegen sajtolt olajat lehet kinyerni. Az érett avokádó kalciumot, vasat és magnéziumot is tartalmaz. Kitűnő antioxidáns, emellett pedig jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra. Magas olajtartalmának köszönhetően kiváló bőrápoló szer, akár érzékeny bőrre is. Az ekcémát megelőző kezelésekben is alkalmazzák.

Ilyen hideg időkben ránk fér az ápoló segítség, tehát bátran merem ajánlani a mai receptünket.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az avokádót kettévágjuk, magját eltávolítjuk, a belsejét a turmixgépbe belekaparjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomlevelet és a tejszínt. Belecsepegtetjük a citrom és a lime levét, sózzuk, borsozzuk, egy kis chilipelyhet is adhatunk hozzá. A hozzávalókat összeturmixoljuk. Ha elkészült, a krémet pár percig főzzük és félrerakjuk. Eközben a spagettit kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a krémmel. A lazacot megsütjük, sózzuk, citromlével ízesítjük és a spagettivel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek