Böjti bableves

Bableves

A bableves sokféleképpen elkészíthető: sonkalével, csülökkel, tejfölösen vagy diétásan. Ez a kedvenc vegán receptünk, ami minden állati eredetű alapanyagtól mentes. Természetesen ezt a változatát a bablevesnek akár böjti időszakban is fogyaszthatjuk, de bármilyen diétába is beilleszthető. Ha húsmentes bableves receptet keresel, megtaláltad. Olvass tovább!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd közvetlenül a bableves készítése előtt leszűrjük. Felengedjük annyi hideg vízzel, hogy bőségesen ellepje és feltesszük főni. Hozzáadjuk a zöldségeket és a babbal együtt puhára főzzük.

A rántáshoz felmelegítjük az olajat, beleaprítunk 4 gerezd fokhagymát. Üvegesre pároljuk, hozzákeverjük a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vízzel felengedjük. A rántást a bablevesre öntjük és összeforraljuk vele.

A levest dúsíthatjuk nokdelivel, galuskával is, ezt a rántás után adjuk a leveshez és főzzük készre tálalás előtt.

Tálalhatjuk friss petrezselyemzölddel, vagy tejföllel. Utóbbi esetben kiadósabb lesz a leves, főételként elég lehet a bableves után tésztát vagy nudlit tálalni. Kedvenc nudli receptünket itt olvashatod.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek