Baconos csirkecomb sárgarépaágyon sütve

Az év minden napján kapható az üzletekben az egyik legkedveltebb zöldség, a sárgarépa. A régi időkben, eredetileg gyógynövényként ismerték. Afganisztán területén kezdték el termeszteni, majd a kereskedők által eljutott a világ többi pontjára is. Nyersen is és főtt formája is kiváló hatással lehet szervezetünkre. Emellett pedig, erősíti például a hasnyálmirigyet is mely segít a felvenni a harcit a cukorbetegség ellen.

Ha szeretnél valami újdonságot tenni a vasárnapi asztalra, bátran ajánljuk az alábbi receptet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgarépát, fokhagymát, vöröshagymát megtisztítjuk, a csirkecombot kettévágjuk és kicsontozzuk. A sárgarépát hosszában négybe vágjuk, papírral bélelt tepsibe tesszük, rádobjuk a fokhagymát, a vöröshagymát félbevágva. Ízlés szerint bazsalikomot, oregánót szórunk rá. A filézett csirkecombot megsózzuk, baconbe tekerjük és ráhelyezzük a sárgarépára. Meglocsoljuk olajjal és alufóliával letakarjuk. 180 fokos sütőbe tesszük. 1 óra múlva a fóliát eltávolítjuk, a sütőt 200 fokra állítjuk és ropogósra sütve tálaljuk.      

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek