Baconos-hagymás töltött burgonya

Sokan nem is tudják, hogy a burgonyát nem csak főtt formájában tudjuk fogyasztani. Nyers formája is számos jótékony hatással bír szervezetünkre. A nyers burgonyalé például fekélyek vagy éppen vastagbélgyulladás problémáját tudja enyhíteni. Mindemellett pedig a reszelt, nyers burgonya gyulladáscsökkentő hatással bír, a 20. században pedig előszeretettel használták a népi gyógyászatban is.

Ha szeretnél valamilyen újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgaburgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd félbevágjuk. Belsejét egy tálba kikanalazzuk. Az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumpli összetört belsejéhez. A reszelt trappista sajtot és a camembert szintén hozzákeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tölteléket kanállal visszatöltjük a félbevágott krumplikba. 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek