Sokan nem is tudják, hogy a burgonyát nem csak főtt formájában tudjuk fogyasztani. Nyers formája is számos jótékony hatással bír szervezetünkre. A nyers burgonyalé például fekélyek vagy éppen vastagbélgyulladás problémáját tudja enyhíteni. Mindemellett pedig a reszelt, nyers burgonya gyulladáscsökkentő hatással bír, a 20. században pedig előszeretettel használták a népi gyógyászatban is.
Ha szeretnél valamilyen újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 7 db nagyobb sárgaburgonya
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint bacon
- 2-3 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors
- tetszőleges mennyiségű camembert és trappista sajt
Elkészítés:
A sárgaburgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, majd félbevágjuk. Belsejét egy tálba kikanalazzuk. Az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumpli összetört belsejéhez. A reszelt trappista sajtot és a camembert szintén hozzákeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tölteléket kanállal visszatöltjük a félbevágott krumplikba. 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!