Balzsamecetes mediterrán saláta

Az egyik legismertebb és legkedveltebb étel, mégsem ismerjük minden jótékony hatását az uborkának. Majdnem 95%-a víz, ennek köszönhetően pedig tökéletes hidratálásra is. Kiváló támogatója a bőrnek mind hidratálás mind gyulladáscsökkentő szempontból.

Ha megkívántad az uborkát bátran próbáld ki az alábbi receptet is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk. A koktélparadicsomot negyedeljük. A lilahagymát félbevágjuk és vékonyra szeleteljük. Ízlés szerint a fekete olajbogyót is felszelhetjük. Egy tálban mindent összekeverünk. Hozzáadjuk az olajat, a balzsamecetet és a citromlevet. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítjük. Célszerű pár órára hűtőbe tenni és pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek