Az egyik legismertebb és legkedveltebb étel, mégsem ismerjük minden jótékony hatását az uborkának. Majdnem 95%-a víz, ennek köszönhetően pedig tökéletes hidratálásra is. Kiváló támogatója a bőrnek mind hidratálás mind gyulladáscsökkentő szempontból.
Ha megkívántad az uborkát bátran próbáld ki az alábbi receptet is.
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 db nagyobb lilahagyma
- 1/2 kiló koktélparadicsom
- 1 üveg fekete olajbogyó
- 2 dl olívaolaj
- 1 dl balzsamecet
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint bazsalikom
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk. A koktélparadicsomot negyedeljük. A lilahagymát félbevágjuk és vékonyra szeleteljük. Ízlés szerint a fekete olajbogyót is felszelhetjük. Egy tálban mindent összekeverünk. Hozzáadjuk az olajat, a balzsamecetet és a citromlevet. Ízlés szerint sóval és bazsalikommal ízesítjük. Célszerű pár órára hűtőbe tenni és pihentetni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!