Manapság már az egyik legkedveltebb zöldségek közé tartozik a kígyóuborka, nem hiába. Számos olyan vitamint, ásványi anyagot tartalmaz mely elengedhetetlen szervezetünk számára. Kitűnő társ ha hidratálni szeretnénk szervezetünket. A szépségiparban is előszeretettel használják, különböző krémekben, illetve permetekben.
Ha szeretnéd szervezetedet felpörgetni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 2 csomag tetszőleges salátakeverék
- 2-3 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db kisebb kígyóuborka
- ízlés szerint balzsamecet
- 100 g sajt
- 100 g sós túró (keményebb fajta)
Elkészítés:
A salátákeveréket egy nagy tálba öntjük, minél vegyesebb, annál jobb. Összevágjuk a paradicsomot, kígyóuborkát, paprikát és a salátához keverjük. Balzsamecetet locsolunk rá és hozzáadjuk a sós túrót és a sajtot. Jól összekeverjük és máris fogyasztható. Nagyon finom, egészséges, kímélő köret felvágottak, rántott húsok, sültek mellé.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!