Banánkenyér

Banánkenyér

A piskóta és a kevert tészta a legegyszerűbben elkészíthető sütemények. A banánkenyér is az utóbbi kategóriába tartozik. Ezt a receptet egyszerűen nem lehet elrontani! Ez a mennyei banánkenyér igen mutatós lehet, ha banánnal, csokoládéval, magvakkal díszítjük. Akár vendégségbe, ajándékba is vihetjük, a siker garantált! Ha szereted a banánt és az édességeket, ezt a receptet muszáj kipróbálnod!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A banánokat villával pépesre törjük, a csokit apró darabokra vágjuk. A puha vajat a cukorral és a vanillincukorral jól kikeverjük, ezután jöhet hozzá a pépesített banán és a tojás, majd jól összedolgozzuk a masszát. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, utolsónak az apróra vágott étcsokoládét.

A masszát egységes tésztává dolgozzuk, sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük. A banánkenyér tetejét díszíthetjük csokidarabokkal, vagy félbe vágott, illetve felkarikázott banánnal. 180 °C-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem tapad nyers tészta a tűre vagy fapálcikára, akkor kivesszük a sütőből. Amikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalhatjuk magában, de vanília pudinggal, vagy fagylalttal megbolondítva is mennyei! A banánkenyér kitűnő választás reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára, de desszertként is fogyasztható. Ez a sokoldalú recept bármikor feldobható aszalt gyümölcsökkel, kandírozott narancshéjjal, magvakkal is, a lehetőségeknek csak fantáziánk szabhat határokat.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek