A piskóta és a kevert tészta a legegyszerűbben elkészíthető sütemények. A banánkenyér is az utóbbi kategóriába tartozik. Ezt a receptet egyszerűen nem lehet elrontani! Ez a mennyei banánkenyér igen mutatós lehet, ha banánnal, csokoládéval, magvakkal díszítjük. Akár vendégségbe, ajándékba is vihetjük, a siker garantált! Ha szereted a banánt és az édességeket, ezt a receptet muszáj kipróbálnod!
Hozzávalók:
- 3 db banán
- 80 g étcsokoládé
- 130 g puha vaj
- 110 g cukor
- 1 csomag vanillincukor
- 1 db tojás
- 190 g liszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A banánokat villával pépesre törjük, a csokit apró darabokra vágjuk. A puha vajat a cukorral és a vanillincukorral jól kikeverjük, ezután jöhet hozzá a pépesített banán és a tojás, majd jól összedolgozzuk a masszát. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, utolsónak az apróra vágott étcsokoládét.
A masszát egységes tésztává dolgozzuk, sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába öntjük. A banánkenyér tetejét díszíthetjük csokidarabokkal, vagy félbe vágott, illetve felkarikázott banánnal. 180 °C-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha nem tapad nyers tészta a tűre vagy fapálcikára, akkor kivesszük a sütőből. Amikor langyosra hűlt, rácsra borítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalhatjuk magában, de vanília pudinggal, vagy fagylalttal megbolondítva is mennyei! A banánkenyér kitűnő választás reggelire, tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára, de desszertként is fogyasztható. Ez a sokoldalú recept bármikor feldobható aszalt gyümölcsökkel, kandírozott narancshéjjal, magvakkal is, a lehetőségeknek csak fantáziánk szabhat határokat.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!