Banános-csokis zabkeksz

Banános csokis zabkeksz recept

A zabpehely magas rosttartalma segíti emésztésünk megfelelő működését. Magas fehérjetartalma és lassan felszívódó szénhidrátai tökéletesek reggelire, hiszen nem csak könnyebben indul a nap egy finom zabkeksszel, de segít, hogy ne éhezzünk meg ebédig. A banán és az étcsoki az édes és kesernyés ízek harmóniáját adja ehhez az egyszerűen elkészíthető zabkekszhez. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így remekül beilleszthető bármilyen étrendbe. Mi a reggeli kávé mellé szeretjük enni, de akár tízóraira, uzsonnára is kiváló választás!

Hozzávalók:

Ha gluténmentes üzemből származó zabpelyhet használunk, akkor gluténérzékenyek is fogyaszthatják a kekszet. Vegánoknak is ajánljuk, mert nem tartalmaz állati eredetű hozzávalót!

Elkészítés:

A zabpelyhet, a fahéjat, az apróra vágott étcsokoládét és az olvasztott kókuszzsírt, vagy sütőmargarint elkeverjük a pépesre tört, érett banánokkal. Ha túl sűrű a massza, kevés vízzel hígíthatjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal  halmokat teszünk és villával kissé ellapítjuk azokat. 180 °C -os sütőben kb. 20 percig sütjük.

A kisült kekszek fém dobozban tárolhatók, de akár sütés előtt is több részre oszthatjuk a masszát, amit hűtőben tárolva napokig frissen sült zabkekszet reggelizhetünk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek