A zabpehely magas rosttartalma segíti emésztésünk megfelelő működését. Magas fehérjetartalma és lassan felszívódó szénhidrátai tökéletesek reggelire, hiszen nem csak könnyebben indul a nap egy finom zabkeksszel, de segít, hogy ne éhezzünk meg ebédig. A banán és az étcsoki az édes és kesernyés ízek harmóniáját adja ehhez az egyszerűen elkészíthető zabkekszhez. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így remekül beilleszthető bármilyen étrendbe. Mi a reggeli kávé mellé szeretjük enni, de akár tízóraira, uzsonnára is kiváló választás!
Hozzávalók:
- 2 db érett banán
- 150 g zabpehely
- 1 teáskanál fahéj
- 100 g étcsokoládé
- 30 g kókuszzsír vagy sütőmargarin
Ha gluténmentes üzemből származó zabpelyhet használunk, akkor gluténérzékenyek is fogyaszthatják a kekszet. Vegánoknak is ajánljuk, mert nem tartalmaz állati eredetű hozzávalót!
Elkészítés:
A zabpelyhet, a fahéjat, az apróra vágott étcsokoládét és az olvasztott kókuszzsírt, vagy sütőmargarint elkeverjük a pépesre tört, érett banánokkal. Ha túl sűrű a massza, kevés vízzel hígíthatjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal halmokat teszünk és villával kissé ellapítjuk azokat. 180 °C -os sütőben kb. 20 percig sütjük.
A kisült kekszek fém dobozban tárolhatók, de akár sütés előtt is több részre oszthatjuk a masszát, amit hűtőben tárolva napokig frissen sült zabkekszet reggelizhetünk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!