Magyarországon az egyik legkedveltebb gyümölcsök közé sorolhatjuk a banánt. Nem csak íze miatt fogyasztjuk előszeretettel, hanem mert számos jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Magas kálium tartalma erősíti csontjainkat, illetve mivel igen kalóriadús a nap bármely szakaszában kiváló nassolnivaló.
Ha szeretnéd a tavaszt különlegesen indítani, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 4 db banán
- 4 db egész tojás
- 4 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ek. rum vagy rumaroma
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A banánokat villával pépesre összetörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot vagy rumaromát, és a sót. Alaposan összekeverjük. Beletesszük a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Kanállal forró olajba szaggatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!