Banános fánkocskák

Magyarországon az egyik legkedveltebb gyümölcsök közé sorolhatjuk a banánt. Nem csak íze miatt fogyasztjuk előszeretettel, hanem mert számos jótékony hatást gyakorol szervezetünkre. Magas kálium tartalma erősíti csontjainkat, illetve mivel igen kalóriadús a nap bármely szakaszában kiváló nassolnivaló.

Ha szeretnéd a tavaszt különlegesen indítani, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A banánokat villával pépesre összetörjük. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot vagy rumaromát, és a sót. Alaposan összekeverjük. Beletesszük a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Kanállal forró olajba szaggatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek