Banános fonat

Húsvét közeledtével sokan szoktunk gyakorolni, hogy az ünnepi asztal tökéletes legyen. Ez lehet akár a főételekre vonatkozóan is igaz, de a süteményekre is. Ez egy egyszerűbb sütemény, akár az ünnep eléjén vendégvárásra is tökéletes lehet. Látszólag itt egy egyszerű kalácsról lenne szó, de a banán ezt fokozza. Ad egy plusz ízt és sokkal élvezhetőbbé teszi az élményt.

Reméljük, hogy meghoztuk a kedved az elkészítéshez!

Hozzávalók:

 Tetejére:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejszín
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, tejport, sót és a maradék cukrot egy tálba szitáljuk. A banánt villával pépesítjük. A lisztes keverékhez adjuk a tojást, a banánpépet, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sima tésztává dagasztjuk, végén beledolgozzuk a puha vajat. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. A tésztát elfelezzük, két bucit formálunk belőle és kicsit pihentetjük. A bucikat rudakká sodorjuk, felső végeit összecsípjük, és a szálakat egymáson átemelve összesodorjuk. A fonatot átemeljük egy hosszúkás formába és fél óráig kelesztjük. A tejszínt keverjük össze a tojássárgájával, kenjük le a tetejét és szórjuk meg szeletelt mandulával. Légkeveréses sütőben 160 fokon süssük készre. Kínálhatunk mellé lekvárt vagy mogyorókrémet.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek