Sütésmentes torta? Nem is kívánhatnánk ennél többet! Ezzel a banános “hasított” tortával alig van tennivaló, csupán pihentetni kell a hűtőben a tökéletes állag elérése érdekében, és már fogyaszthatjuk is. A tészta egyszerűségét a kekszes alap adja, meg a csokoládés tölteléknek a lekvár és az elmaradhatatlan banándarabkák adják meg az igazi különlegességét. “Süssük” meg ezt a tortát akár a gyerekekkel együtt!
Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
- 3 db banán
- 6 ek. málna vagy szederlekvár
- 200 g étcsoki
- 150 g tejcsoki
- 250 ml zsíros tejszín 33 %
- 3 ek. tej
Felolvasztjuk a vajat és összekeverjük a többi hozzávalóival, úgymint tej, porcukor, kakaó, darált keksz és dió. A tésztával kibélelünk egy 25 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaformát. Az oldalaira is húzzuk fel a masszát. Jól nyomkodjuk bele a formába és tegyük be a hűtőbe. Amíg hűl, elkészítjük a csokitölteléket, a ganázst. Felforraljuk a tejszínt és a tejet, majd ráöntjük a feldarabolt csokira. Addig keverjük, amíg sima, sűrű és fényes csokikrémet nem kapunk. Kivesszük a hűtőből a tésztát, megkenjük lekvárral, rárakjuk a felszeletelt banánt és leöntjük a meghűlt, de még folyós csokikrémmel. Ezután hűtőbe tesszük pihenni 4-5 órára. Ha a csoki megszilárdult, kiemeljük a tortát a formából és szeletekre vágva tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!