Banánsüti

Banánsüti

A banán édes alapanyag, mely sok energiát és megfelelő tápanyagokat ad reggelire, vagy éppen a napi edzéshez. Éppen ezért a banánsüti remek reggeli, tízórai vagy edzést kiegészítő finomság lehet a Te étrendedben is. Tudtad, hogy a választott mozgásformánál fontosabb a megfelelő étkezés az eredmények eléréséhez? A részletekről itt olvashatsz. Ha szereted a banánt, a banánsüti receptünk mellett kóstold meg további banános finomságainkat is: banánkenyér, banános álom, mézes-banános csirkemell.

Hozzávalók a tésztához:

A mázhoz:

Elkészítés:

A margarint a cukorral kikavarjuk, és a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A banánokat villával összetörjük és a masszához keverjük. A diót, a zabpelyhet, a kefirt, a lisztet, a szódabikarbónát és a vanillincukrot is belekeverjük a masszába.

A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 °C-on 35 perc alatt készre sütjük. A porcukrot a kakaóval összekeverjük, hozzáöntjük az olajat, gyorsan kavargatjuk, és hozzáadjuk a 3 kanál forró vizet. A gyors “csokimázat” azon melegében rákenjük a megsült tésztára.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek