A banán édes alapanyag, mely sok energiát és megfelelő tápanyagokat ad reggelire, vagy éppen a napi edzéshez. Éppen ezért a banánsüti remek reggeli, tízórai vagy edzést kiegészítő finomság lehet a Te étrendedben is. Tudtad, hogy a választott mozgásformánál fontosabb a megfelelő étkezés az eredmények eléréséhez? A részletekről itt olvashatsz. Ha szereted a banánt, a banánsüti receptünk mellett kóstold meg további banános finomságainkat is: banánkenyér, banános álom, mézes-banános csirkemell.
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 340 g margarin
- 565 g liszt
- 690 g cukor
- 7 db banán
- 75 g darált dió (vagy mandula)
- 75 g zabpehely (ledarálva)
- 2 dl tej (vagy kefír)
- 1 csipet só
- 3 kávéskanál szódabikarbóna
- 1.5 teáskanál vanillincukor
A mázhoz:
- 3 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A margarint a cukorral kikavarjuk, és a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A banánokat villával összetörjük és a masszához keverjük. A diót, a zabpelyhet, a kefirt, a lisztet, a szódabikarbónát és a vanillincukrot is belekeverjük a masszába.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 200 °C-on 35 perc alatt készre sütjük. A porcukrot a kakaóval összekeverjük, hozzáöntjük az olajat, gyorsan kavargatjuk, és hozzáadjuk a 3 kanál forró vizet. A gyors “csokimázat” azon melegében rákenjük a megsült tésztára.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!