A sárgabarack a nyár egyik slágere. Ez az édes gyümölcs segíti az emésztést és magas cukortartalmának köszönhetően nagyon-nagyon finom lekvárokba, süteményekbe is. Ez a kukoricalisztes sütemény piskótaszer kevert tésztából készül. A végeredmény? Egy könnyed, gyümölcsös finomság! A sárgabarackos sütemény tízóraira uzsonnára is ideális, de vendégvárónak vagy kerti mulatságok kiegészítőjeként is ideális választás. Ha édesszájú vagy, ez a sütemény pont Neked való!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 10 g vanillincukor
- 150 g kristálycukor
- 170 g kukoricaliszt
- 100 g kukoricakeményítő
- 6 g sütőpor
- 150 ml olaj
- 320 g natúr joghurt
- 30 dkg sárgabarack
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral felhabosítjuk. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat és jól összedolgozzuk. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszához és simára keverjük.
A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejére félbevágott sárgabarackokat rakosgatunk. 175 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!