Bögrés mákos kivi kocka

Itthon elérhető gyümölcsök közül a kivi különlegesek közé tartozik. Egy jól érett kivi íze édeskés, és egészen puha. C-vitaminban és antioxidánsokban is gazdag, tehát erősíti immunrendszerünket. Emiatt télen, és a hideg időszakban ajánlott igazán a fogyasztása. Magas a rosttartalma, ami az egészségesen túl, azt is eredményezi, hogy tovább érezhetjük magunkat jóllakottnak.

Ha egy gyorsan összeállítható süteményt gondoltál ma estére, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal. Váltakozva, apránként, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a darált mákot és a tejet. Robotgéppel jól kidolgozzuk.

A masszát zsírpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk. A kivit meghámozzuk, kockákra vagy karikákra vágjuk, és a tészta tetejére rakosgatjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek