Itthon elérhető gyümölcsök közül a kivi különlegesek közé tartozik. Egy jól érett kivi íze édeskés, és egészen puha. C-vitaminban és antioxidánsokban is gazdag, tehát erősíti immunrendszerünket. Emiatt télen, és a hideg időszakban ajánlott igazán a fogyasztása. Magas a rosttartalma, ami az egészségesen túl, azt is eredményezi, hogy tovább érezhetjük magunkat jóllakottnak.
Ha egy gyorsan összeállítható süteményt gondoltál ma estére, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 1 bögre barna nádcukor (3 dl-es bögre)
- 10 dkg margarin
- 1 cs. sütőpor
- 1 bögre cukrozatlan darált mák
- 4 db kivi
- 1 bögre tej
- 1 bögre süteményliszt
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal. Váltakozva, apránként, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a darált mákot és a tejet. Robotgéppel jól kidolgozzuk.
A masszát zsírpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk. A kivit meghámozzuk, kockákra vagy karikákra vágjuk, és a tészta tetejére rakosgatjuk. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!