A kivi arra született, hogy desszert készüljön belőle, és ezt alá is tudjuk támasztani. Magas arányban tartalmaz egy aktinidin elnevezésű enzimet, amely hozzájárul a fehérjék megemésztéséhez. Nem is hangzik rosszul! Rosttartalmának köszönhetően a támogatja a belek egészséges működését is. Emésztésünk mellett az immunrendszerünk számára is hasznos tulajdonságokkal bír. Ha nincs nálad a mérleg, akkor dobd össze egy bögre segítségével ez a mákos kivi kockát, és élvezd az ízek pikáns harmóniáját!
Hozzávalók:
- 2 egész tojás
- 10 dkg margarin
- 1 bögre barna nádcukor (3 dl-es bögre)
- 1 cs. sütőpor
- 1 bögre cukrozatlan darált mák
- 1 bögre tej
- 1 bögre finomliszt
- 4 db kivi
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojásokkal. Apránként hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált mákot, a tejet és jól kidolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. A hámozott kivit kockákra vágjuk és eloszlatjuk a tésztán. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük a kivi kockát.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!