Borscs

A keleti országok egyik kedvelt levese, melynek egyik fő alapanyaga a burgonya. A burgonya népszerűsége az elmúlt évszázadokban folyamatosan csak nőtt, nem hiába. Akár nyersen akár főtt formájában is számos jótékony hatást gyakorolhat szervezetünkre. Nyers formája tökéletes lehet sebekre, gyulladásokra. Fogyasztás során pedig a héjában sült burgonya segíthet az emésztési panaszokon.

Ha szeretnél valami igazán laktató előételt az ebédhez, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Egy nagyobb edénybe öntjük a vizet 2 teáskanál sóval, és feltesszük főni az előző este beáztatott babot, a húsos csontot, a kockára vágott sertéshúst és a meghámozott céklát egészben. Ha felforrt, takarékra vesszük és leszedjük a habját. Főzzük, amíg a bab majdnem puha. Beletesszük egészben a meghámozott petrezselyemgyökeret, a sárgarépát és a burgonyát. Újraforrástól számítva 30 percig főzzük. Kiszedjük a csontot és a zöldségeket egy tányérra. Beletesszük a felcsíkozott káposztát. Felforraljuk, és 15 percig főzzük. Közben leszedjük a csontról a húst, felcsíkozzuk a megfőtt zöldségeket és együtt visszatesszük a levesbe. Beleöntjük a paradicsomlét, az ecetet, az apróra vágott fokhagymát. Még 10 percig főzzük. Tálalás előtt hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és átkeverjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek