Búbos karfiol

Jöjjön a hétre egy újabb karfiolos recept, hiszen ebből a zöldségből sosem elég. A karfiol egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai vitathatatlanok. Többek között hozzájárul az éles látáshoz, miközben felveszi a harcot a szürke hályoggal és a sárgafolttal is. Ebben a receptben igazán laktató formában jelenik meg a karfiol, hiszen együtt sütjük többek között darált hússal és baconnel, valamint meghintjük egy nagy adag sajttal is. Ne hagyjátok ki!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy közepes fej karfiolt félig előfőzünk sós vízben. Fontos, hogy egészben maradjon!

Összekeverjük egy tálban a darált húst, a tojást, sózzuk, borsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsi aljára átlósan bacon szeleteket rakunk, ennek közepére ültetjük az előfőzött, kicsit meghűlt karfiolt. Ha ez megvan, nedves kézzel a darált hússal egyenletesen beborítjuk a karfiolfejet. Jöhetnek rá a sajtszeletek, majd az egészet teljesen befedjük a baconnel. Felvert tojással megkenjük, alufóliával óvatosan letakarjuk. Először alacsonyabb hőfokon sütjük 50 percig, majd 10 percet alufólia nélkül. Hagyjuk egy kicsit hűlni, utána tortaszerűen szeletelhető. Párolt rizzsel tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek