Sonkás-újhagymás burgonyasaláta rántott csirkemájjal

Majonézes burgonyasaláta héjában főtt krumpliból

Gondoltad volna, hogy a burgonyasaláta teljes értékű köret is lehet? Ebben a változatban ráadásul a finom sonka és tojás extra fehérjét tartalmaz, a sok friss zöldség pedig extra vitamint ad a salátához! Ez a burgonyasaláta házi majonézzel készül, így pontosan tudni fogod, mi kerül a tányérra. A fogás a rántott csirkemájjal lesz teljes. Ezzel a recepttel garantáltan puha, omlós máj lesz a végeredmény. Figyelj, hogy forró olajban süsd, így igazán ropogós lesz a “bundája”!

Hozzávalók a burgonyasalátához:

A rántott csirkemájhoz:

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a majonézes alapot.  A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a mustárral. Fűszerezzük sóval, borssal. Folyamatos kavarás mellett óvatosan olajat öntünk hozzá. Egyszerre mindig kis mennyiséget öntsünk az olajból! Akár kanalanként is adagolhatjuk. A kész majonéz kifehéredik és besűrűsödik. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt.

Az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a sonkát felkockázzuk. A tojásfehérjéket sós vízben megfőzzük, vagy kevés olajon megsütjük, mint a tükörtojást szokás, majd azt is felkockázzuk. Mindezt belekeverjük a majonézes öntetbe, végül mehet a salátába a vékonyra szeletelt burgonya is.

A csirkemájat tejbe áztatjuk, majd papírtörlővel jól leitatjuk a nedvességet. Ezután enyhén megsózzuk és bepanírozzuk. Sütés után rögtön tálaljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek