Gondoltad volna, hogy a burgonyasaláta teljes értékű köret is lehet? Ebben a változatban ráadásul a finom sonka és tojás extra fehérjét tartalmaz, a sok friss zöldség pedig extra vitamint ad a salátához! Ez a burgonyasaláta házi majonézzel készül, így pontosan tudni fogod, mi kerül a tányérra. A fogás a rántott csirkemájjal lesz teljes. Ezzel a recepttel garantáltan puha, omlós máj lesz a végeredmény. Figyelj, hogy forró olajban süsd, így igazán ropogós lesz a “bundája”!
Hozzávalók a burgonyasalátához:
- 1 kg burgonya
- 2 db tojás
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál cukor
- 2-3 teáskanál mustár
- 150 ml olaj
- 200 g tejföl
- 250 g főtt füstölt sonka
- ízlés szerint újhagyma
A rántott csirkemájhoz:
- 3-4 db csirkemáj
- kevés tej (áztatáshoz)
- panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a majonézes alapot. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a mustárral. Fűszerezzük sóval, borssal. Folyamatos kavarás mellett óvatosan olajat öntünk hozzá. Egyszerre mindig kis mennyiséget öntsünk az olajból! Akár kanalanként is adagolhatjuk. A kész majonéz kifehéredik és besűrűsödik. Ehhez hozzáadjuk a tejfölt.
Az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, a sonkát felkockázzuk. A tojásfehérjéket sós vízben megfőzzük, vagy kevés olajon megsütjük, mint a tükörtojást szokás, majd azt is felkockázzuk. Mindezt belekeverjük a majonézes öntetbe, végül mehet a salátába a vékonyra szeletelt burgonya is.
A csirkemájat tejbe áztatjuk, majd papírtörlővel jól leitatjuk a nedvességet. Ezután enyhén megsózzuk és bepanírozzuk. Sütés után rögtön tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!