Szerintünk majdnem mindenki szereti a tejbegrízt vagy tejberizst, főleg ha van otthon kisebb gyermek, akár egy héten többször is elkészítésre kerülhet a sor. Ebben az esetben lehet, hogy már kezd egyhangúvá válni, és mi ezért hoztuk ezt a receptet a citrom kiegészítésével, hogy egy kicsit csavarhassunk rajta. Szerintünk ez is ízleni fog mindenkinek!
Ha van kedved egy kedvelt étel új oldalát megismerni, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 160 g búzadara
- 60 g édesítő vagy cukor
- 1-2 evőkanál citrom leve
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 3 db tojás
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, a tűzről levéve belekeverjük a cukrot vagy édesítőt, a citromlevet és a búzadarát.
Reszelt citromhéj is mehet bele a citromos íz fokozása érdekében. Nem kell, hogy túl sűrű legyen a massza. Ha kihűlt a gríz, hozzákeverjük a felvert tojásokat. Két kisebb kenyérformát vagy őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Hidegen szépen szeletelhető.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!