Búzadarás, tejes, citromos édesség

Szerintünk majdnem mindenki szereti a tejbegrízt vagy tejberizst, főleg ha van otthon kisebb gyermek, akár egy héten többször is elkészítésre kerülhet a sor. Ebben az esetben lehet, hogy már kezd egyhangúvá válni, és mi ezért hoztuk ezt a receptet a citrom kiegészítésével, hogy egy kicsit csavarhassunk rajta. Szerintünk ez is ízleni fog mindenkinek!

Ha van kedved egy kedvelt étel új oldalát megismerni, ezt a receptet bátran merjük ajánlani!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, a tűzről levéve belekeverjük a cukrot vagy édesítőt, a citromlevet és a búzadarát.

Reszelt citromhéj is mehet bele a citromos íz fokozása érdekében. Nem kell, hogy túl sűrű legyen a massza. Ha kihűlt a gríz, hozzákeverjük a felvert tojásokat. Két kisebb kenyérformát vagy őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk és 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Hidegen szépen szeletelhető.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek