Provence-i kakukkfüves céklafőzelék

Céklafőzelék

A céklafőzelék köretként is megállja a helyét! Az ecetes céklasaláta helyett érdemes a laktatóbb céklafőzelék elkészítése. Az illatos francia ízvilág mindenkit elvarázsol! A cékla egészséges gyökérzöldség, tápanyagai serkentik a vértermelést és pozitívan hatnak a keringési rendszerre. A kakukkfű gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatású, így ez a gyors főzelék a gyomorpanaszokat is enyhítheti. Ez a finom, enyhén édeskés céklafőzelék tehát nem csak ínycsiklandozó, de még egészséges is!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, kockára vágjuk. A vajon a kakukkfüvet egy percig futtatjuk, ez idő alatt nagyszerűen kicsalogatjuk a fűszer ízét, majd a kockára vágott zöldségeket a fűszeres vajon karamellizáljuk. Felöntjük vízzel és megsózzuk. A zöldségekből folyamatosan oldódnak ki az édes ízek, ezért lehet kicsit utána kell majd sózni. Amikor a zöldségek megpuhultak, tejszínes habarást készítünk. A főzelékre öntjük és összeforraljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek