Az év minden napján kapható, a sokak által kedvelt kaliforniai paprika, mely akár zöld, sárga, narancssárga vagy éppen bordóspiros színben is kapható. Alacsony kalóriatartalma miatt tökéletesen beleillik a fogyókúrás étrendekbe. Magas C-, E- vagy B-vitamin tartalmának köszönhetően pedig, kiválóan erősíti immunrendszerünket a hidegebb évszakok során. Szemünkre is jótékony hatással bír, magas enzim tartalma miatt.
Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 1 liter tej (szükség és szaft igény esetén, kicsit kevesebb is elég)
- 1 ek. bors
- 3 db kaliforniai paprika
- 1 ek. chili por
- 1/2 ek. fokhagyma por
- 1 db nagyobb csirkemell
- 1 bögre sajt
- 400 g penne tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. só
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Ha kész, kiszedjük egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben megpároljuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikákat és a hagymát. Hozzáadjuk a megpirult húst és fűszerezzük. Ezután hozzáöntjük a tejet, majd a penne tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta meg nem puhul. Ha kész, mehet hozzá a reszelt sajt, és már tálalhatjuk is.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!