Citromfüves sárgarépafőzelék

Tudtátok, hogy a sárgarépa a 15. században még fehér, lila és sárga színben is megtalálható volt? Érdemes vékonyan meghámozni fogyasztás előtt, mivel a legértékesebb tápanyagok a külső héj alatt található közvetlen. Nyersen is és megfőzve is nyugodtan fogyasztható. Azonban hő hatására még több hasznos tápanyaghoz juthatunk hozzá.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olajat felmelegítjük, rátesszük a reszelt sárgarépát, citromhéjat, sót, borsot, cukrot és fél dl vizet. Fedő nélkül, néha megkeverve félpuhára pároljuk. Rászórjuk a rizslisztet és egy két percig kevergetve pirítjuk. Ráöntjük a kókusztejet és a maradék vizet. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, és roppanósra főzzük a répát. Ekkor levesszük a tűzhelyről és beleszórjuk az apróra vágott citromfűleveleket. Elkeverjük és máris tálalhatjuk ezt a friss ízű, üde főzeléket.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek