Az év minden napján népszerű gyümölcsnek számít, a nagyon magas C-vitaminnal rendelkező citrom. Mivel rostokban gazdag, a rossz emésztéssel rendelkezőknek kiváló megoldás lehet a probléma enyhítésére. Emellett pedig, csökkenti a gyomorégés kialakulásának kockázatát. Kiváló helyettesítője az üdítőitaloknak a citromos víz, illetve szervezetünk jobban kívánja fogyasztás után, így tökéletes eszköz hidratálás szempontjából is.
Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!
Hozzávalók:
- 1 db citrom
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 liter víz
- 1 dkg édesítő
- 1 dl habtejszín
- 2 db tojás
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
- 1 kávékanál vanília kivonat
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A citromok héját lehámozzuk, a fehér héját lehúzzuk és felszeleteljük. A citromkarikákat feltesszük főni 1 liter vízben 8 dkg édesítővel, fahéjjal, vaníliával. A tojások fehérjéből 2 dkg édesítővel kemény habot verünk és beleszaggatjuk a citromos vízbe. Mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kiszedjük egy tálba. A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját, a keveréket a forró citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk. Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal, és citromhéj csíkokkal díszítjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!