Citromkrémleves habgaluskával (cukormentes)

Az év minden napján népszerű gyümölcsnek számít, a nagyon magas C-vitaminnal rendelkező citrom. Mivel rostokban gazdag, a rossz emésztéssel rendelkezőknek kiváló megoldás lehet a probléma enyhítésére. Emellett pedig, csökkenti a gyomorégés kialakulásának kockázatát. Kiváló helyettesítője az üdítőitaloknak a citromos víz, illetve szervezetünk jobban kívánja fogyasztás után, így tökéletes eszköz hidratálás szempontjából is.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni, bátran ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A citromok héját lehámozzuk, a fehér héját lehúzzuk és felszeleteljük. A citromkarikákat feltesszük főni 1 liter vízben 8 dkg édesítővel, fahéjjal, vaníliával. A tojások fehérjéből 2 dkg édesítővel kemény habot verünk és beleszaggatjuk a citromos vízbe. Mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kiszedjük egy tálba. A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját, a keveréket a forró citromos léhez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve botmixerrel összeturmixoljuk. Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal, és citromhéj csíkokkal díszítjük.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek