Ha egy könnyed nyári ételre vágysz, vagy egy gyors tésztaételre, amit akár vacsorára is elfogyaszthatsz gyomorpanaszok nélkül, ez a Neked szóló recept! A citrom frissítő hatása és az olívaolaj gazdag íze mellett a pikáns fokhagyma adja a különleges spagetti mennyei illatát és ízét. A petrezselyemzöld feldobja színnel, zamattal ezt a különleges tésztaételt. A maga egyszerűségével fog elvarázsolni ez a rendhagyó spagetti! Ne félj elhagyni a paradicsomszószt és a húsféléket, ha tésztaételt készítesz!
Hozzávalók:
- 20 dkg spagetti
- ízlés szerint citromszeletek, reszelt citromhéj
- ½ db citrom leve
- 1 ek. só
- 1 ek. olívaolaj
- néhány gerezd fokhagyma
- ízlés szerint reszelt parmezán
- petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés:
A spagettit forró vízben kifőzzük. A fokhagymát és a citromszeleteket pár másodperc alatt olívaolajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a citromlevet. A citromos szószt a tésztával összekeverjük. Reszelt parmezánnal megszórjuk. Tetejét friss petrezselyemzölddel meghintjük és forrón tálaljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!