A gombák elkészítésének számtalan módja létezik. Fogyaszthatjuk grillezve, sütve, főzve, rántva vagy akár párolva is. Ezúttal leves formájában készítettük el, mégpedig karfiollal és kókusztejjel megbolondítva. A gombák, így a csiperke fogyasztásának is számtalan élettani előnye van. Magas fehérjetartalmának köszönhetően húspótlóként is szolgálhat, de megtalálhatók benne különböző ásványi sót és számos vitamin is (A-, B- és C-vitamin).
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 nagy vöröshagyma
- 25 dkg csiperke gomba
- 4 dl kókusztej konzerv
- 1 nagy csokor zöld petrezselyem
- 2 ek. édes paprika
- 1 ek. szárított kakukkfű
- 1 nagy csípős paprika
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A gombát és a hagymát apró kockára vágjuk és lepirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és egy edényben ráöntjük a kókusztejet. Felöntjük annyi zöldséges alaplével vagy vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel és őrölt paprikával fűszerezzük. A pirított hagymás gombát összekavarjuk a karfiollal, és pár percig főzzük. Végül apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!