Nem is gondolná az ember, hogy milyen szuper élelmiszer a karalábé. Számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Vásárláskor, érdemesebb a lila fajtát választani, mivel abban több az antioxidáns. Ennek köszönhetően, pedig rákmegelőző hatással is bír. Magas vas- és kalcium. tartalmának köszönhetően pedig a gyakori fogyasztás hozzájárulhat a csontok egészségéhez.
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell
- 2 fej karalábé
- 3 db újhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 10 dkg cheddar sajt
- 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál só
- 1/2 kávéskanál bors
Elkészítés:
Kockázzuk fel a csirkemellet és a karalábét kb. egyforma darabokra. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a kockázott csirkemellet, majd fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karalábét. Lefedve, saját levében addig pároljuk, amíg a karalábé meg nem puhul. Néha megkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, egyet rottyantunk rajta és mehet hozzá a reszelt cheddar. Pár perc alatt besűrűsödik. A legvégén beleszórjuk a felaprított kakukkfüvet és gyorsan összeforraljuk.
Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!
A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!