Csirkemell kakukkfüves karalábéval

Nem is gondolná az ember, hogy milyen szuper élelmiszer a karalábé. Számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Vásárláskor, érdemesebb a lila fajtát választani, mivel abban több az antioxidáns. Ennek köszönhetően, pedig rákmegelőző hatással is bír. Magas vas- és kalcium. tartalmának köszönhetően pedig a gyakori fogyasztás hozzájárulhat a csontok egészségéhez.

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell
  • 2 fej karalábé
  • 3 db újhagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál 
  • 1/2 kávéskanál bors

Elkészítés:

Kockázzuk fel a csirkemellet és a karalábét kb. egyforma darabokra. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a kockázott csirkemellet, majd fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karalábét. Lefedve, saját levében addig pároljuk, amíg a karalábé meg nem puhul. Néha megkeverjük. Hozzáöntjük a tejszínt, egyet rottyantunk rajta és mehet hozzá a reszelt cheddar. Pár perc alatt besűrűsödik. A legvégén beleszórjuk a felaprított kakukkfüvet és gyorsan összeforraljuk.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek