Csirkemell „velesült” koktélparadicsommal

Gondoltad volna, hogy a 16. században a paradicsom dísznövény volt, mert mérgezőnek gondolták? Akár már 10 dkg paradicsom képes fedezni egy felnőtt napi C-vitamin mennyiségének majdnem 20%-át. Emellett pedig, kiváló kiegészítője az úgynevezett mediterrán diétának.

Ha szeretnél valami újdonságot kipróbálni és megkívántad a paradicsom zamatát, a következő receptet neked ajánljuk!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Sonkaszeletekkel betekerjük a húsokat és kivajazott hőálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk az ananászt, és egész koktélparadicsomokkal körberakjuk. Fóliával lefedjük és 180 fokos sütőbe tesszük. 1,5 óra elteltével a fóliát levesszük róla, megszórjuk reszelt sajttal és 10 perc alatt ráolvasztjuk. Köret nélkül is finom, de legjobb burgonyapürével.

Ha kíváncsi vagy további receptekre, gasztro-érdekességekre, kövesd a Zabosfai Ízőrzők Facebook-oldalát!

A legfrissebb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha tetszik, amit olvasol, oszd meg másokkal!

Ajánlott cikkek